Spevák Jonathan Davis, frontman skupiny Korn, chystá vydanie EP nahrávky pod pseudonymom J Devil. Po tom, čo jeho kapela Korn vlani nahrala dubstepovo-metalový album The Path of Totality s producentmi ako Skrillex, Excision či Noisia, tak Davis pokračuje v produkcii elektronickej hudby.

Napriek tomu však v rozhovore pre magazín Rolling Stone povedal, že elektronickú a metalovú hudbu berie inak. "Milujem dídžejing a milujem rock. Je zábavné prechádzať z elektroniky a ťažkého dubstepu ku Korn. Je to pre mňa terapia," povedal 41-ročný rodák z Kalifornie. Na margo chystaného EP David poznamenal, že sa pri jeho tvorbe neinšpiroval Skrillexom. "Mám rád, čo robí, avšak jedinou inšpiráciou bolo pre mňa miešanie rôznych žánrov hudby," uviedol Davis. Dosiaľ nepomenovaná EP nahrávka vyjde ešte tento rok prostredníctvom vydavateľstva Dim Mak Records.

Jonathan Davis pôsobí vo formácii Korn od roku 1993, vydal s ňou už 10 štúdioviek a získal dve ceny Grammy. Spevák má za sebou manželstvo s Renee Perez, ktorá mu porodila syna Nathana. V roku 2004 sa oženil po druhý raz, keď sa na Havaji zosobášil s bývalou pornoherečkou Devon Davis. S ňou má ďalších dvoch synov - Piratea a Zeppelina. Od roku 1998 Jonathan Davis nepije alkohol a neberie žiadne drogy. Ako J Devil už Davis spolupracoval s elektronickými producentami Datsikom a Infected Mushroom na singli Evilution.

Datsik & Infected Mushroom - Evilution ft. Jonathan Davis

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Korn