Americký seriál Glee vzdá prostredníctvom jednej epizódy poctu speváčke Whitney Houston. Herci v nej predvedú osem hitov zosnulej hviezdy. Spoločnosť Fox sa k nakrúcaniu špeciálneho dielu nevyjadrila, no herečka Lea Michele už na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter naznačila jeho prípravu. "Dnes začíname nakrúcať novú epizódu. Špeciálnu poctu pre jednu z najúžasnejších speváčok na svete. Veľmi sa na ňu teším," napísala.

Jej herecká kolegyňa Amber Riley už zhodou okolností len tri dni po speváčkinej smrti vo valentínskom dieli spievala jej najväčší hit I Will Always Love You. Populárny seriál v minulosti jednu epizódu venoval aj Michaelovi Jacksonovi, ktorý zomrel v roku 2009. Whitney Houston skonala v sobotu 11. februára vo veku 48 rokov. Bez známok života ju našli vo vani jej hotelovej izby v Beverly Hills.

Jej smrť pravdepodobne spôsobila kombinácia antidepresív s aktívnou látkou alprazolam s ďalšími liekmi a alkoholom. Pitvu vykonali krátko po jej úmrtí, presná príčina smrti však bude známa až po výsledkoch toxikologických testov. Speváčku pochovali 19. februára na cintoríne Fairview v mestečku Westfield v jej rodnom New Jersey.

Whitney Houston - I Will Always Love You (live)

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: Whitney Houston