Mladá kapela zo severu Slovenska vydala nový videoklip k skladbe Fenix, ktorá je titulným singlom k rovnomennému CD. Album vyjde v novembri spolu s limitovanou edíciou merchu a kapela k nemu chystá aj sériu klubových koncertov.

Bájny Fénix, ktorý podľa legendy povstal z popola, je symbolom znovuzrodenia a nezlomnosti, túžby prekonať prekážky a vydobyť si svoje miesto pod slnkom. Ako prezradil líder skupiny Bod Omylu Lukáš Turiak, tento koncept stelesňuje tŕnistú cestu, ktorou si kapela za uplynulé obdobie prešla.

"Posledné dva roky boli pre nás na jednej strane krásne, no zároveň veľmi náročné. Prešli sme si dvomi zmenami v zostave, no napriek tomu sme si ani na chvíľu nepripustili poľaviť z tempa a snažili sme sa posúvať stále dopredu. Predstavili sme sa na pódiách, pod ktorými sme predtým stávali len ako diváci, spoznali sme veľa skvelých ľudí a zažili sme nezabudnuteľné veci. Ako muzikanti sme sa posunuli o úroveň vyššie a teraz môžeme konečne urobiť ten povestný "ďalší krok" a vydať nový album. Už sa nevieme dočkať, keď to bude všetko vonku a tešíme sa na reakcie ľudí."


Prelom jesene a zimy Bod Omylu strávi koncertovaním, ale momentálne má kapela najviac práce s prípravou noviniek, o ktorých nám Lukáš prezradil niečo viac: "Pracujeme na novom koncertnom programe a FENIX už má spustený predpredaj. Fanúšikovia nás tak môžu podporiť predobjednaním fyzických a digitálnych kópií, alebo napríklad kúpou limitovanej edície trička k novému albumu."

Predchodcom albumu Fenix je debut Nechaj sa ovládnuť (2013) so singlami ako V tichu tvojich slov, Svet ťa núti, či Pohoda. Skupina Bod Omylu má za sebou už takmer 200 koncertov v Čechách, Poľsku a na Slovensku, spomedzi ktorých najviac zarezonovalo vystúpenie na jednom z najväčších hudobných podujatí v Európe - poľskom Woodstockue. Kapela sa predstavila aj na akciách Fun rádio Dohoda, Music Summer, Bažant Majáles, Staromestské slávnosti, či na festivaloch Topfest a Cieszanow Rock Festiwal.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Bod Omylu informoval Lukáš Turiak.