Slovenský raper Vec zverejnil video k piesni Dole dole, ktorá pochádza z jeho ostatného štúdiového albumu Stereo Farbo Slepo. Pozrite sa, ako vyzerá jedinečný videoklip, na ktorom kreatívna skupina Ževraj pracovala viac ako dva mesiace.

Príbeh videoklipu fanúšikov prenesie do detských čias Brančiho Kováča vyrastajúceho v malom meste v časoch socializmu. Zaujímavosťou je autentická nahrávka Vecovej mamy, ktorá spestruje skladbu hneď v úvode. Následne sa v klipe objavia známe postavičky ako Winnetou, Jozef Golonka, Kuko či Majka z Gurunu. Úsmev na tvári vyvolá otázka na školskej tabuli "Akú veľkú má holubica mieru?" či známe logo z banánov, ktoré vysvetľuje záverečnú časť textu.

Nápad vytvoriť makety z recyklovaného kartónu priniesla kreatívna skupina Ževraj, ktorá na videu pracovala vyše dvoch mesiacov. "Na klip sme nemali skoro žiaden rozpočet. Z mladosti sme si pamätali, že najlacnejšie bolo vždy krabicové, a tak sme to všetko vyrobili z kartónu," hovoria s úsmevom tvorcovia. Vec nechal autorom voľnú ruku - jeho jediné požiadavky boli, aby sa nezabudlo na cukráreň a kamošov na ihrisku. Tvorcovia tvrdia, že v makete mestečka sa nachádza spolu 21 budov, no počet postavičiek už zrátať nevedeli. Dodali však, že samotný Vec je tam až štyrikrát.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Kukoľ.

Súvisiaci interpreti: Vec