Americká kapela Pixies má novú basgitaristku. Je ňou 39-ročná Paz Lenchantin, ktorá pôsobila v skupine A Perfect Circle či v už nefungujúcej formácii Zwan. Pixies potvrdili, že Lenchantin s nimi odohrá aj naplánované budúcoročné turné po USA či európske festivaly.

"Naozaj sa veľmi tešíme, že s ňou budeme hrať tieto koncerty. Práca s rôznymi basgitaristkami je pre kapelu niečím novým, ale bavíme sa pri tom," vyjadril sa bubeník formácie Dave Lovering. Formáciu tento rok opustila pôvodná hráčka na basgitaru Kim Deal a aj jej náhradníčka Kim Shattuck, ktorá s kapelou hrala približne päť mesiacov.

Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutovali albumom Surfer Rosa (1988), po ktorom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990) a Trompe le Monde (1991).

V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. Tento rok vydali nové EP s názvom EP-1.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/paz.lenchantin - Esther May Campbell

Súvisiaci interpreti: Pixies