Americký spevák John Mayer zrušil svoje plánované koncertné turné pre problémy s hlasivkami. "Počas utorkovej skúšky mi napadlo, že by som mal navštíviť svojho lekára, lebo niečo sa mi nezdalo byť v poriadku. Prehliadka hlasiviek ukázala, že granulóm, ktorý už bol takmer vyliečený, znovu narástol. To sú zlé správy," napísal na svoje konto na mikroblogovacej sieti Tumblr.

John Mayer podľa vlastných slov nemá inú možnosť, ako na neurčitý čas prestať so živými vystúpeniami. "Nie je šanca, že sa to zahojí, ak tomu nedožičím čas a riadnu liečbu. V skratke, je to poriadne otravné," dodal. Spevák tiež priznal, že je mu mimoriadne ľúto, že nebude môcť fanúšikom predviesť piesne z albumu Born and Raised (2012). "Neplačem len preto, lebo viem, že život je dlhý," uviedol. Napriek tomu, že spomínaná nahrávka ešte nevyšla, už chystá ďalšiu. "Piesne na nový album začnem písať veľmi skoro," potvrdil, no tiež upozornil, že prvoradá je liečba jeho hlasiviek.

John Mayer - Free Fallin' (live)

Držiteľ siedmich hudobných cien Grammy má zatiaľ na konte štyri štúdiové albumy - Room for Squares (2001), Heavier Things (2003), Continuum (2006) a Battle Studies (2009). Prvým singlom z nového albumu Born and Raised, ktorý vyjde 22. mája, je pieseň Shadow Days. Preslávil sa aj početnými vzťahmi so známymi speváčkami a herečkami, čím sa stal obľúbeným terčom bulvárnych médií. Medzi jeho bývalé priateľky patria Jennifer Love Hewitt, Jessica Simpson, Minka Kelly či Jennifer Aniston. Granulóm, teda zápal uzlíkovitého tvaru, ho trápil už aj minulý rok.

John Mayer - Half Of My Heart

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Julie Jacobson

Súvisiaci interpreti: John Mayer