Organizátori novej sezóny speváckej šou SuperStar spustili prihlasovanie do súťaže. Záujemcovia môžu vyplniť formuláre na webových stránkach televízií Markíza a Nova, kde sa tiež dozvedia podrobnejšie informácie.

Súťaž sa začne na jeseň. Na víťaza či víťazku čaká 75-tisíc eur alebo dva milióny českých korún. Od Markízy po rokoch prijal ponuku na moderovanie Martin "Pyco" Rausch, ktorý bol tvárou prvých ročníkov. "Martin je nielen skvelý profesionál a jeden z najobľúbenejších moderátorov na Slovensku, ale aj výnimočný kolega. Sme veľmi radi, že prijal ponuku televízie Markíza a stane sa súčasťou projektu SuperStar," uviedla hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová. 

Pyco sa na SuperStar veľmi teší. "SuperStar je šou, s ktorou som na 'veľkom pódiu' v televízii začínal a mám ju rád. Veľmi si vážim všetky príležitosti, ktoré som odvtedy dostal a ľudí, s ktorými som mohol pracovať. Vďaka nim môžem robiť to, čo mám rád a moderovanie medzi tieto aktivity určite patrí," povedal. 

Naposledy sa moderovania Česko Slovenskej SuperStar ujala Zora Kepková a Roman Juraško v roku 2013. Vo finále sa o víťazstvo "pobili" Sabina Křováková a Štefan "Itcho" Pčelár. O prvej menovanej v našich končinách nie je veľmi počuť, no práve dnes vydala informáciu o dvoch nových singloch Poloviční touha a Skládám si obrázky, pričom zmenila imidž z "rockového kuriatka" na "punkovú nezbednicu". Webstránka Super.cz informuje aj o tom, že speváčka bude najbližšie spievať s Anetou Langerovou, Richardom Müllerom a Ondřejom Brzobohatým na otvorení ankety Žebrík.

Slovenský reprezentant vo finále spred dvoch rokov naďalej funguje so skupinou Jamestown, s ktorou s pomocou producenta a hudobníka z kapely Lavagance Mareka Rakovického nahral v roku 2013 debutový album Divadlo bláznov. Na tento rok chystá jeho nasledovníka, ktorého predzvesťou je singel Nový deň. Čo ďalšie ešte tento činorodý spevák chystá, si môžete prečítať v našom nedávnom rozhovore.


Zdroj: SITA (Markiza.sk, Nova.cz)
Foto: TV Markíza

Súvisiaci interpreti: Jamestown