V polovici marca sa po tretí raz na Slovensku uskutoční disco show We Love the 90´s. V rámci podujatia, ktoré sa bude konať 17. marca v bratislavskej Hant aréne a deň na to zavíta do Košíc, sa predstaví viacero obľúbených slovenských i zahraničných interpretov z 90. rokov.

Počas večera vystúpia legendárni Fun Factory so speváčkou Balcou Tözün, ktorá sa okrem prvého videoklipu skupiny neobjavila už v žiadnom ďalšom. Okrem nich sa na pódiu objaví aj duo La Bouche a formácia E-Rotic. Slovenskú eurodance scénu 90. rokov návštevníkom v pamäti osvieži Erik Aresta alias Mc Erik, známy zo skupiny Maduar či dua Mc Erik a Barbara, ktorý je zároveň aj jednou z tvárí podujatia. O zábavu sa tiež postará moderátor Matúš Klajdač alias Gogo. Po skončení hlavnej časti programu čaká návštevníkov Oldies Video Disco s klipmi 70., 80. a 90. rokov na veľkoplošnej LED obrazovke a projekciách umiestnených v priestore.

Prvotná myšlienka urobiť na Slovensku 90´s show vznikla minulý rok v januári. "Prvé podujatie sme zorganizovali v marci 2016, vtedy sme tu mali Dr. Albana s MC a Whigfield. Chceli sme, aby nešlo o koncept, že ľudia prídu, pozrú si a odídu, išlo nám o to, zmeniť Hant arénu na jednu veľkú diskotéku 90. rokov, kam sa ľudia prídu zabaviť, kde vystúpia interpreti, ktorých poznali z diskoték a kde sa potom zostanú baviť na veľkej mega oldies party. To sa podarilo, ľudia to aj takto poňali, tak sme sa rozhodli v projekte pokračovať. V novembri sme tu mali Snap!, Captain Jacka a Loonu. Ľuďom sa tento event páči a postupne prišiel záujem aj z ďalších slovenských miest, tak sme si povedali, že tentoraz show uvedieme aj v Angels Aréne v Košiciach. Postupne by sme sem chceli priniesť celú škálu interpretov z 90. rokov, ktorí vystupovali, majú hity a ľudia ich poznajú," uviedol počas stretnutia s médiami organizátor show Peter Koterec.

Aresta sa do kontaktu s organizátormi dostal cez dídžejing. "Primárne som bol do tímu prizvaný ako dídžej, no keď sa chlapci dozvedeli, že mám novú speváčku, Ivanku Poláčkovú, ktorá so mnou momentálne spieva naše známe hity z obdobia Maduaru a dua Mc Erik a Barbara, tak kvôli nám prekopali program a zaradili nás doňho aj ako interpretov. Počas show sme si zároveň strašne sadli s Matúšom a zistili sme, že by to mohlo fungovať aj naďalej. Peter bol toho istého názoru. Povedal: 'Bolo to dobré a chcem, aby sme sa stali tvárami značky We Love the 90´s. Chcem vás na každej akcii.' To ma veľmi potešilo a polichotilo mi to," poznamenal Mc Erik.

Zdroj: SITA 
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: E-rotic, La Bouche