Po úspešných koncertoch v Poľsku, Lotyšsku a Estónsku sa skupina Bad Karma Boy chystá na ďalšie turné. Tentokrát slovensko-české v tandeme s brnianskym psych-pop kvartetom Ghost of You. V prvej polovici mája postupne vystúpia v Bratislave, Košiciach, Brne a Prahe.

Bad Karma Boy skladajú priamočiare slovenské pesničky s výnimočnou atmosférou, vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých nájdete zvuky organu či omnichordu. Bratislavská kapela má za sebou dva albumy a nedávne vystúpenie na prestížnom festivale Tallinn Music Week. 

"Pobaltské turné bolo úžasné. Vo všetkých mestách sme mali na koncerty veľmi pozitívne reakcie a dostali sme pozvánku aj na ďalší letný festival do Tallinnu. Trochu sa nám to žiaľ kryje s Colours of Ostrava, tak to musíme premyslieť, či sa na sever vrátime už toto leto," hovorí spevák Juraj Marikovič, ktorý je mysľou už teraz v prípravách na ďalšie turné, tentokrát československé.  V tandeme s českými talentami Ghost of You navštívia Bad Karma Boy bratislavskú Berlinku (6.5.), košickú Tabačku (7.5.), brniansky Music Lab (13.5) a pražské Cafe v Lese (14.5).  

Pre bratislavskú kapelu to bude posledné turné pred nahrávaním nového albumu. V Košiciach koncertnú zostavu obohatia aj Walter Schnitzelsson, ktorí boli tento rok vybraní ako jeden zo zástupcov slovenskej hudobnej scény na najväčšom európskom showcasovom festivale Eurosonic Noorderslaag v Holandsku. Pokiaľ ide o brniansku zostavu Ghost of You, ich inštrumentálna a skladateľská vyzretosť je vzhľadom na mladý vek obdivuhodná. Psychedelický pop s občasnými math-rockovými postupmi a inšpiráciou v hudbe Thoma Yorkea je tým najlepším, čo za posledné obdobie u našich českých susedov vzniklo. Svedčí o tom okrem iného aj víťazstvo vo vlaňajšou prvom ročníku súťaže Jednou ranou na Sziget.

Turné Bad Karma Boy + Ghost of You:

6. 5. - Bratislava, Café Berlinka SNG - FB event
7. 5. - Košice, Tabačka - FB event
13. 5. - MusicLab, Brno
14. 5. - Café v Lese, Praha


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Foto: Viktor Cicko

Súvisiaci interpreti: Bad Karma Boy