Slovenský elektronický producent Duhan predstavuje nový singel, ktorý vznikol v spolupráci Richardom Imrichom z kapely Nylon Union. Ide o prvú ukážku z Duhanových spoluprác na pripravovanom EP Overcome, ktoré producent plánuje vydať na jeseň tohto roka.

Duhan v novinke Holding Nothing prekračuje žánre elektronickej tanečnej hudby. Hoci je singel založený na pulzujúcich elektronických beatoch, od začiatku postupne prechádza do atmosférického temného synthpopu okoreneného zasnenými vokálmi Richarda Imricha a gitarovými riffmi znejúcimi v pozadí.

Chladný zvuk elektroniky sa tak mieša s organickejším budovaním napätia a emóciou z textu, ktorý frontman skupiny Nylon Union a autor vokálnych partov interpretuje ako "tiché uistenie dvoch nelokálne prepojených duší". Tanečná skladba sa tak stáva kontempláciou, ktorá namiesto výbuchov energie prináša jedinečnú atmosféru a hĺbku.

Duhan je hudobný producent a dídžej, ktorého tvorba je typická integráciou súčasnej elektronickej tanečnej hudby s nadčasovým pôvabom zvukov starých hudobných žánrov od funku, soulu či swingu v jeho ranej tvorbe až k súčasnej inšpirácii synthpopom, 80's electrom a houseom či raveom. Jeho diskografia obsahuje EP nahrávky Chase Life (2023), Wave Rider (2022), albumy United Gravity (2018), Back to the Future (2014), ako aj množstvo singlových spoluprác či remixov.

Projekt Nylon Union spája psychedéliu, shoegaze a post-rockové prvky do výslednej artpopovej formy. Kapela debutovala v roku 2001 Oxeyed EP, ktoré chválil aj legendárny dídžej BBC Radia 1 John Peel. Po debute nasledovali albumy Sine Sine (2013), Undisclosed Grounds (2018), Into Waters Islands Dreams and Creatures Come (2019) a Words and Waves (2023), pričom posledný menovaný získal pozitívne recenzie od viacerých významných svetových alternatívnych hudobných médií vrátane KEXP a Louder Than War.

Text: Hudba.sk (zdroj: Duhan)