Letná uhorková sezóna je zatiaľ v nedohľadne, tento týždeň sa vo svete s hudobnými novinkami roztrhlo vrece. V článku okrem hviezd spomenutých v titulku nájdete aj nové skladby či videoklipy, ktoré zverejnili All Saints, Justin Bieber, Snoop Dogg, Gentleman, Bat for Lashes, DJ Shadow, Metronomy, Usher a ďalší.

Iggy Pop predstavil videoklip k piesni American Valhalla. V čiernobielej novinke sedí modelka Ruth Bell na stoličke, pričom je čiastočne prekrytá menšou obrazovkou, v ktorej je vidieť 69-ročného Popa a tiež boxerský zápas z roku 1963. Po tom, ako malá obrazovka zmizne, má modelka poranenú tvár.

O réžiu klipu sa postaral Jamie-James Medina. "Mám rád Iggyho Popa a som tiež obrovským fanúšikom boxu. Počúval som American Valhalla a spomenul som si na jeden nie práve kvalitný záznam klasického súboja Dicka Tigera a Genea Fullmera z Nigérie z roku 1963 a ani neviem prečo, našiel som medzi nimi spojitosť. V Iggyho hlase je veľa histórie a myslím si, že o tom je aj nový album - o zápasníkovi, o tom, kto prežije. Je úžasné, že aj Iggy si pamätá, ako pozeral spomínaný zápas," uviedol režisér, s ktorého dielom je spokojný aj samotný spevák. Ten označil skladbu American Valhalla za svoju obľúbenú a výkon Ruth Bell za brilantný. Pieseň pochádza z albumu Post Pop Depression, ktorý sa dostal na trh tento rok 18. marca. 


Anglicko-kanadská skupina All Saints zverejnila videoklip ku skladbe This Is a War. Novinka sleduje všetky štyri interpretky a skupinu mužov oblečených v brnení pripravujúcich sa na boj. Skladba je druhým oficiálnym singlom z albumu Red Flag (2016), ktorý formácia vydala 8. apríla. Prvým bola pieseň One Strike, ktorá vznikla po tom, ako sa členka formácie Nicole Appleton v roku 2014 rozviedla so spevákom Liamom Gallagherom. Na produkcii spomínanej štvrtej štúdiovky sa podieľali K-Gee, The Invisible Men, Utters a Hutch.


Speváčka a herečka Selena Gomez má nový videoklip ku skladbe Kill Em With Kindness. Novinku v čiernobielom prevedení režíroval Emil Nava, ktorý v minulosti spolupracoval s Edom Sheeranom, Calvinom Harrisom, Tove Lo či Jennifer Lopez. Dvadsaťtriročná interpretka vo videu pózuje fotografovi, pričom plátno pred ktorým sedí, sa objavuje na rôznych miestach. Okrem nej sa v klipe predstavila aj skupina tanečníkov, ktorí ho svojimi kreáciami dopĺňajú.

Kill Em With Kindness je hudobníčkin štvrtý oficiálny singel z albumu Revival, ktorý vydala vlani v októbri. Okrem neho spolu s videoklipmi predstavila skladby Same Old Love, Good for You a Hands to Myself. Na vydanie nahrávky Gomez nadviazala rovnomenným svetovým turné, v rámci ktorého sa predstaví napríklad aj 24. októbra v Prahe. 

 
Kanadský spevák Justin Bieber zverejnil videoklip k piesni Company. Novinka ponúka zábery z nahrávania a turné k albumu Purpose (2015), z ktorého pochádza aj spomínaná pieseň. O réžiu sa postaral Rory Kramer. "Mám veľmi rád tento klip, pretože predstavuje úprimný pohľad na moju cestu. Proces nahrávania tohto albumu a tiež turné k nemu, na ktorom ma obklopili moji milovaní ľudia, sú veľmi špeciálne. Je za tým veľa ťažkej práce a zábavy a myslím si, že je to vo videu vidieť. Dúfam, že sa bude fanúšikom páčiť tak ako mne, pretože to robím všetko pre vás," uviedol k novinke 22-ročný Bieber.

Album Purpose vyšiel vlani 13. novembra a v základnej verzii obsahuje trinásť piesní, medzi nimi sú aj single What Do You Mean?, Sorry a Love Yourself. Na produkcii štúdiovky sa okrem iných podieľali aj Diplo, Skrillex, Soundz, Josh Abraham, ale aj samotný spevák.


Dánska speváčka a skladateľka predstavila videoklip k singlu Final Song. V novinke 27-ročná hudobníčka tancuje v rôznych prírodných lokalitách, pričom v niektorých scénach sa dokáže vzniesť. Na skladbe spolupodieľala so švédskou hudobníčkou Noonie Bao a anglickým producentom známym pod pseudonymom MNEK (Beyoncé, Madonna, Kylie Minogue, Rudimental…).

Speváčka minulý mesiac oznámila, že plánuje počas tohto roka vydať druhú štúdiovku. V sobotu odštartuje svetové turné, v rámci ktorého vystúpi aj na festivale Grape (12. a 13. august, letisko v Piešťanoch).


Americká rocková kapela Deap Vally zverejnila videoklip k piesni Smile More. Duo z Los Angeles v novinke prezentuje pieseň na ulici. Skladba mala premiéru tento týždeň v šou Annie Mac v BBC Radio 1. Pieseň sa bude nachádzať na albume Femejism, ktorý formácia plánuje vydať 16. septembra. O produkciu štúdiovky sa postaral Nick Zinner, známy ako gitarista newyorskej formácie Yeah Yeah Yeahs. Album bude obsahovať dovedna 13 skladieb.


Snoop 
Dogg predstavil videoklip ku skladbe Kush Ups, v ktorej hosťuje Wiz Khalifa. V novinke sa obaja interpreti predstavili oblečení v oblekoch pri luxusných autách, pričom ich sprevádzali aj dve tanečnice. Klip v čiernobielom prevedení nakrútil Dan Folger. Kush Ups je treťou nahrávkou, ktorú 44-ročný hudobník zverejnil zo svojej pripravovanej štrnástej štúdiovky Cool Aid. Okrem nej predstavil skladby Legend a Fireworks. Samotný album uvedie SnoopDogg na trh prvého júla. 

 
Nemecký reggae spevák Gentleman a jeho jamajský kolega Ky-Mani Marley vydajú 24. júna spoločný album s názvom Conversations. Nahrávka bude obsahovať osemnásť skladieb vrátane singla Signs Of The Times, ku ktorému už interpreti zverejnili aj videoklip.

Ako hostka sa na novinke predstaví jamajská speváčka Marcia Griffiths. Gentleman a Ky-Mani Marley krátko po vydaní albumu vyrazia aj na spoločné európske turné, v rámci ktorého odohrajú osem koncertov. Ich treťou zastávkou bude rakúska Viedeň, kde sa predstavia 3. júla na festivale Vienna Sunsplash. O desať dní neskôr vystúpia aj v Budapešti. 


Red Hot Chili Peppers zverejnili skladbu We Turn Red. Novinka je treťou ukážkou z albumu The Getaway, ktorý skupina plánuje vydať 17. júna. Muzikanti z nahrávky predtým predstavili skladby The Getaway a Dark Necessities. K druhej menovanej formácia plánuje ponúknuť videoklip v réžii herečky Olivie Wilde. Nahrávka The Getaway bude obsahovať celkovo trinásť skladieb. O produkciu štúdiovky sa postaral Danger Mouse, o mix zas Nigel Godrich. Hudobníci podporia album aj na turné, počas ktorého sa predstavia napríklad 1. a 2. septembra v Budapešti alebo 4. septembra v Prahe. Okrem toho vystúpia už v nedeľu 12. júna na rakúskom festivale Nova Rock v areáli Pannonia Fields II pri obci Nickelsdorf.


Anglická rocková kapela The Stone Roses predstavila skladbu Beautiful Thing. Sedemminútová novinka je druhou zverejnenou ukážkou z pripravovaného albumu formácie, ktorého názov ani dátum vydania zatiaľ neprezradili. Pieseň, podobne ako prvú skladbu s názvom All For One, skupina nahrala v Church Studios v Londýne. O produkciu sa postaral Paul Epworth, ktorý sa podieľal napríklad na hite Skyfall speváčky Adele z rovnomennej bondovky z roku 2012.


Anglická speváčka a hudobníčka Bat for Lashes zverejnila skladbu Joe’s Dream. Novinka je štvrtou ukážkou z očakávaného albumu The Bride, ktorý 36-ročná interpretka plánuje vydať 1. júla. Speváčka z nahrávky už predstavila tiež piesne I Do, In God's House a Sunday Love, pričom k posledným dvom menovaným predstavila aj videoklipy. "The Bride sa sústredí na príbeh ženy, ktorej ženích zomrel pri nehode počas cesty na sobáš. Nevesta ujde a vydá sa sama na svadobnú cestu, počas ktorej sa ponorí do temnej meditácie o láske, strate, zármutku a oslave," prezradila o očakávanom albume.


Americký dídžej a producent DJ Shadow zverejnil skladbu Bergschrund, na ktorej spolupracoval s nemeckým hudobníkom a skladateľom Nilsom Frahmom. Novinka pochádza z pripravovaného albumu The Mountain Will Fall, ktorý sa dostane na trh 24. júna. Rodák z kalifornského San Jose ponúkol nedávno z nahrávky tiež titulnú skladbu či počin Nobody Speak, na ktorom sa podieľala aj hip-hopová formácia Run The Jewelsall . Priaznivci 43-ročného interpreta si môžu vychutnať jeho vystúpenie aj na tohtoročnej Pohode, kde sa zastaví v rámci svetového turné. Festival sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne. 



Anglická elektronická skupina Metronomy zverejnila skladbu Back Together. Pieseň sa bude nachádzať na očakávanom albume Summer 08, ktorý by mal vyjsť 1. júla. Nahrávka bude obsahovať celkovo desať skladieb. Skupina už predtým predstavila prvý singel Old Skool, ku ktorému ponúkla aj videoklip. Na singli sa podieľal Master Mike, známy vďaka spolupráci s už nefungujúcimi Beastie Boys. Člen formácie Joseph Mount v relácii Annie Mac na rozhlasovej stanici BBC Radio 1 nedávno uviedol, že nahrávka Summer 08 je tou najzábavnejšou vecou, akú doteraz urobil.


Americká formácia Banks & Steelz, ktorú tvoria rapper RZA zo skupiny Wu-Tang Clan a frontman rockovej kapely Interpol Paul Banks, oznámila, že jej pripravovaný debutový album sa bude volať Anything But Words a do predaja sa dostane 26. augusta. Dvojica okrem toho predstavila aj druhú ukážku z nahrávky, ktorou sa stala úvodná skladba Giant. Už predtým zverejnili aj s videoklipom singel Love And War, v ktorom hosťuje Ghostface Killah, taktiež člen Wu-Tang Clanu. Štúdiovka bude obsahovať jedenásť skladieb, pričom ako hostia sa na nej predstavia aj ďalší dvaja členovia Clanu - Method Man a Masta Killa, ďalej Kool Keith a Florence Welch. Banks & Steelz absolvujú v lete a na jeseň sériu koncertov v USA a Kanade. 


Americký spevák a herec Usher zverejnil dva nové single. Piesne No Limit a Crash zverejnil prostredníctvom streamovacej služby Tidal a na iTunes, pričom druhú menovanú nájdete aj na Youtube. O novinkách informoval na Twitteri, kde k nim predstavil aj ich artworky. Na nahrávke No Limit spolupracoval 37-ročný interpret s raperom Young Thugom.


Škótske synthpopové trio Chvrches zverejnilo remix piesne Bury It, v ktorom hosťuje speváčka Hayley Williams z americkej kapely Paramore. Tá si túto skladbu zaspievala s Chvrches už vlani v októbri na ich koncerte v Nashville. Štúdiová verzia remixu mala premiéru na BBC 1 Radio, pričom Chvrches k nej už predstavili aj lyric video. Remix sa bude nachádzať na reedícii albumu Every Open Eye (2015), ktorý kapela uvedie na trh 29. júla. "Som nesmierne poctená, že som mala možnosť spolupracovať s Chvrches, spoznať ich a byť súčasťou života tejto skladby," uviedla Williams v oficiálnom vyhlásení. Reedícia štúdiovky Every Open Eye bude okrem jedenástich pôvodných skladieb obsahovať ďalších osem bonusových piesní a remixov.


Zdroj: SITA (Nme.com, Nowness.com, Digitalspy.com, Rollingstone.com, Consequenceofsound.net, Pitchfork.com, Billboard.com)
Foto: Sukita

Súvisiaci interpreti: Iggy Pop, Selena Gomez