Legenda českej alternatívnej scény Mňága a Žďorp pokrstí v bratislavskom Majestic Music Clube svoj nový album Made in China. Skupina z Valašského Meziříčí sa v metropole Slovenska predstaví už 29. novembra.

Skupina Mňága a Žďorp tento rok v máji vycestovala na dobrodružnú cestu do Číny, aby tu 23 rokov po vydaní svojho najúspešnejšieho albumu Made in Valmez natočila svoju dvanástu štúdiovú nahrávku s názvom Made in China. Album vyšiel 3. novembra a obsahuje celkovo dvanásť nových piesní.

"Celá naša akcia Čína bola ohromným zážitkom! Bolo to hektické až-až. Každý deň nabitý udalosťami na prasknutie. Zabudli sme doma klávesy, ja som si vyvrtol členok, občas mal niekto hnačku a počas nášho vystúpenia na festivale v Pekingu sme zažili piesočnú búrku. Úžasná bola dvadsať kilometrov dlhá túra na bicykli pralesom v Sečuáne alebo prechádzka po námestí Nebeského pokoja," uviedol spevák Petr Fiala.

Odvážný plán natočiť album v Číne vyšiel hlavne vďaka verným fanúšikom, ktorí prispeli vyše pol milióna korún, aby sa CD mohlo nahrávať v pekingskom štúdiu A-string Entertainment. "Prvé dva dni sa len zapájalo a ja som jazdil s našim pomocníkom Martinom Hoškom z českého veľvyslanectva po Pekingu sem a tam, a zháňali sme chýbajúce časti vybavenia. Samotné CD sme nahrali za necelé 3 dni," spresnil Fiala. V pesničkách Rodné lány a Za teplých letných nocí hosťujú aj tri mladé Číňanky. "Nechcel som žiadne profesionálky, ale dievčatá, čo si proste len radi zaspievajú," dodal spevák.


O zvuk albumu sa postaral dlhoročný koncertný zvukár skupiny František Bača a obal má na svedomí akademický sochár a grafik Tomáš Chorý, ktorý už navrhol cez desať coverov kapely vrátane toho k Made in Valmez. Made in China vydáva Mňága a Žďorp pod svojou vlastnou značkou Surikata Records. Vychádza na CD, MC, vinyle a flash disku, ktorý obsahuje aj film o vzniku albumu a celom čínskom dobrodružstve.

Nové pesničky kapela predstaví aj na turné. Do českých a slovenských klubov vyrazí na jeseň 2014 a jar 2015. Krstiť bude trikrát - 20. novembra v brnenskej Fléde, 29. novembra v bratislavskom Majestic Music Clube a 15. decembra v pražskom Lucerna Music Bare.

Vstupenky do Bratislavy:  Predpredaj.sk

Zdroj: MMC, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/mnagaazdorp

Súvisiaci interpreti: Mňága A Žďorp