Nedávno sme písali o tom, ako viacerí účastníci speváckych súťaží až po rokoch oťukávania sa v šoubiznise a predierania životom prídu so zaujímavou vlastnou tvorbou. Do tejto kategórie najnovšie možno zaradiť aj Natáliu Hatalovú, ktorá predstavuje svoj prvý oficiálny videoklip k piesni s názvom Kto naozaj som.

Vizuál k moderne znejúcej piesni počas dvoch hektických dní v Brne nakrútila režisérka Marta Stosio v spolupráci s kameramanom Adamom Ligockim z Poľska. V emotívnej novinke finalistka tretej slovenskej SuperStar okrem spevu zaujme aj niekoľkými podobami, ktoré sú navzájom v rozpore. O jej vizáž v klipe sa postaral módny dizajnér Boris Hanečka

Natália Hatalová Zdroj: Matt Rybanský

Prenasledovaná sama sebou

"Videoklip podporuje hlavnú myšlienku skladby, že kvôli očakávaniam spoločnosti sme ochotní dať si masku a zabudnúť na svoje túžby. Takto ale deformujeme vlastné sny a strácame samých seba," vysvetľuje Natália Hatalová. V klipe odhaľuje životnú cestu, po ktorej sa vydáva a ktorá je plná pochybností a strachu, či koná správne - tak ako tomu bolo aj v jej prípade počas prvých rokov v šoubiznise. V závere klipu Natália zistí, že tajomná čierna postava, ktorá ju prenasleduje, je vlastne časť jej osobnosti.

"Je to príbeh, ktorý iste zažili viacerí. V niektorých momentoch si prestávame veriť a začíname o sebe pochybovať. Hoci si myslíme, že ten najväčší vyzývateľ sú vonkajšie okolnosti, opak je pravdou a sami sebe dokážeme uškodiť najviac," dodáva speváčka, ktorej s tvorbou singla pomohli renomovaní umelci. Hudbu zložil a zaranžoval Vlado "Randy" Gnepa, s ktorým ju spája predchádzajúca spolupráca na pesničke Be Strong, a otextoval ju Juraj Žák, známy najmä ako autor textu piesne Vráť mi tie hviezdy Beaty Dubasovej. Melódiu si Natália skomponovala sama.

Ako dodáva, v novinke sa chcela zámerne vyhnúť populárnej angličtine, pretože rodný jazyk sa prirodzenejšie spája s osobnou výpoveďou. "Verím, že sa v piesni nájde každý. Je začiatkom novej éry a po nej budú nasledovať ďalšie, na ktorých intenzívne pracujem," prezradila.


Speváčku, ktorá sa v júni vydala a je z nej Natália Olcsváry Hatalová, ste mohli v posledných rokoch vidieť najmä na divadelných doskách. Aktuálne účinkuje v muzikálových predstaveniach Šľahačková princezná a Mačky, predtým sa objavila v populárnej Atlantíde a Čajočkách. V Čechách ju mohli fanúšikovia vidieť v muzikáloch Zorro a Dobře placená procházka.

V rámci hudby spolupracuje s viacerými úspešnými umelcami, vystupuje so svojou kapelou, účinkuje aj vo formácii La Gioia Divas a koncertuje aj s Richardom Rikkonom a s triom La Gioia. Diváci ju mohli vidieť účinkovať aj v seriáloch televízie JOJ, či v hrách Slovenského rozhlasu. Vyštudovala muzikálové herectvo na JAMU v Brne a do pamäti verejnosti sa zapísala účasťou v speváckej súťaži SuperStar v roku 2007.

Mohlo by vás zaujímať:

Premena superstaristu: Matej Koreň zverejnil vyzretý singel Pod obraz boží

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Anka Olvecká. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Matt Rybansky / Adam Ligocki