Emotívna pieseň Keď sme sami už od leta vládne slovenskému éteru, no fanúšikovia museli na klasický videoklip čakať až do dnešného dňa. Pri jeho natáčaní sa členovia skupiny Hex nahodili do elegantných oblekov a roztočili to v Klube umelcov. Ten pravý žúr sa však uskutoční až v piatok v Ateliéri Babylon na vianočnom koncerte Hexu so zaujímavými hosťami.

Režisérom videoklipu je Jozef Koháry, ktorý už s kapelou spolupracoval na klipe Ty a ja. Do klipu zasadil vtipnú líniu s hrdinom, ktorý má namiesto hlavy televízor. "Trafil sa do atmosféry, ktorá z piesne Keď sme sami ide. Je to taký pokojný, čiernobiely, jemne melancholický klip. A navyše dodáva pesničke niečo, čo nemala, a to humor," hovorí spevák Peter "Ďuďo" Dudák o obrazovej podobe úspešnej skladby, ktorú si vyžiadali fanúšikovia kapely.

Klip sa nakrúcal v obľúbenom bratislavskom podniku pre tvorivé duše a intelektuálov - v Klube umelcov nad legendárnou "Umelkou" pri Starom moste. "Som veľmi spokojný. Vždy sa mi páčili čiernobiele klipy, kde hrala hlavnú úlohu kapela. Teším sa, že sa režisérovi podarilo zachytiť Hex taký, aký je. Nad klipom sme sedeli dlhší čas a premýšľali, ako tému uchytiť. Núkalo sa veľa možností, no vždy nám z toho vyšlo, že to musíme urobiť presne takto. V tomto ohľade to absolútne spĺňa naše predstavy," konštatuje basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský.


Na vianočnom žúre aj Lasky, Janko Kuric a Walter Schnitzelsson

Zdá sa, že obleky a "štramácky imidž" sú novým poznávacím znamením Hexu, minimálne pre túto sezónu. Okrem nového klipu a aktuálnych promo fotiek boli hudobníci rovnako vyfešákovaní aj na nedávnom krste výberovky a knihy Všetko najlepšie, kde s nimi aktuálne najhranejší a na iTunes najpredávanejší slovenský hit Keď sme sami spieval vypredaný Ateliér Babylon (pozrite si fotoreport). Krst kompilácie, ktorej prvý náklad sa vypredal za dva týždne, sme vám na Hudba.sk priniesli v priamom prenose.

Pre veľký úspech sa koncert v rovnakom klube už tento piatok (13.12.) zopakuje, opäť vo výnimočnej oslavnej atmosfére so zástupom hostí. Na vianočnom koncerte s Hexom zahrá Lasky z Pary, Janko Kuric z Vidieka a ako predkapela vystúpi jeden z najväčších súčasných objavov na slovenskej scéne - skupina Walter Schnitzelsson. "Príde aj môj bratranec Dušan Slimák z našej bokovky Hogo Pogo. Zahráme si spolu hit z 80-tych rokov 99 Luftballons od speváčky Neny a chystáme aj ďalšie prekvapenia," prezradil Ďuďo.

Vstupenky na koncert:  Predpredaj.sk

Ešte predtým sa však Hex dnes večer predstaví v rámci projektu Slovensko Advent 2013. Koncert v Empírovom divadle v Hlohovci sa bude v priamom prenose vysielať na STV 2. Po piatkovom vianočnom koncerte si dá kapela na chvíľu pauzu, no v posledný deň roka nebude chýbať na tradičnom silvestrovskom megakoncerte.

"Na Vianoce sa veľmi tešíme, pretože sme záver roka mali naozaj hektický. Tešíme sa na úplný pokoj s rodinami. Ale rovnako sa tešíme aj na Silvester v Bratislave, ktorý je vždy v znamení obrovskej zábavy. Tento rok si ho dáme spolu na námestí už 14-ty raz za sebou. Hex miluje Bratislavu," teší sa Yxo.

SÚŤAŽ: Na našej Facebook stránke môžete hrať o 5x2 voľných vstupov na piatkový vianočný žúr. Výhercov vyžrebujeme už vo štvrtok (12.12.) po 12:00. Súťažte TU!

Hex, 2013 Zdroj: Peter SpurnýHexáci by takto mohli hrať aj na svadbách - viac fotiek

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol doplnený a upravený redakciou.

Foto: Peter Spurný

Súvisiaci interpreti: Hex