Anglický hudobník James Blake zverejnil novú skladbu Modern Soul. Novinka mala premiéru vo štvrtok v šou 27-ročného interpreta na BBC Radio 1. Mohol by to byť prvý singel z jeho očakávaného tretieho albumu.

Tajnostkár James Blake predstavil skladbu neočakávane vo svojej rozhlasovej šou 1-800 Dinosaur, zatiaľ čo zvyšok sveta sledoval mediálny cirkus, ktorý okolo vydania nového albumu The Life Of Pablo spustil americký raper Kanye West. Minimalistický klavír a Blakeov melancholický vokál v Modern Soul postupne dopĺňajú krištáľovo čisté, hlasné perkusie a chvejivý reverb. Dúfajme, že sa vydarená novinka objaví na očakávanom albume.

Jeho prípravu rodák z Londýna oznámil ešte minulý rok. Tretia štúdiovka by mala dostať názov Radio Silence a ako hostia by sa na nej mali predstaviť aj spomínaný Kanye West či líder kapely Bon Iver Justin Vernon. Dátum vydania novinky však zatiaľ nie je známy.


Hudobník, vlastným menom James Blake Litherland, má na konte albumy James Blake (2011) a Overgrown (2013), s ktorými sa dostal v UK Charte do Top 10. Okrem toho vydal aj niekoľko EP nahrávok, singlov a remixov. Je držiteľom jednej Mercury Prize a jednej ceny Ivor Novello.

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Diymag.com, archív) 
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: James Blake