Lineup Grape festivalu sa dnes rozrástol o niekoľko ďalších zahraničných mien. Sú nimi The Temper Trap, Sub Focus & I.D, Metrik, De Staat, Seafret a Little Hurricane.

Piatkový program na hlavnom pódiu ukončia Austrálčania The Temper Trap, ktorí sa stali celosvetovo známi vďaka svojmu hitu Sweet Disposition. Na konte majú viac ako milión predaných albumov, vyše 150 miliónov prehratí na Spotify, ale aj hrania na festivaloch Glastonbury, Lollapalooza či Coachella.


Sub Focus patrí medzi najväčšie mená svetového drum&bassu. Spolupracoval s hviezdami britskej scény ako Chase & Status či Example a remixoval skladby pre The Prodigy, Empire of the Sun, Dizzee Rascala a ďalších. Na pódiu v Piešťanoch sa predstaví s DJ setom, sprevádzať ho navyše bude dvorný MC I.D.


V drum&bassových vodách sa pohybuje aj Metrik, ktorý so skladbou Chasing Sunrise šesť týždňov dominoval playlistom rádií 1Xtra a Beats 1.


Ďalšou novinkou v programe je kapela De Staat. Fanúšikov si podmanila skladbou Witch Doctor, ktorej choreografiu tancujú na koncertoch celé davy. Aktuálne tiež získala nominácie na ocenenie Najlepšia kapela a Najlepšia živá kapela roka v domovskom Holandsku.


Little Hurricane pochádzajú zo San Diega, kde v roku 2011 vyhrali ocenenie Album roka za svoj debut Homewrecker. Ich explozívna živá show im tiež zaručila miesto v programe na festivalov Austin City Limits a Lollapalooza.


Poslednou novinkou je dvojica Seafret, ktorej minulý rok vyšiel debutový album Tell Me It's Real. Napriek tomu, že títo Briti sú na scéne len dva roky, ich single majú na Youtube dokopy vyše 100 miliónov prehratí.


Festival Grape sa bude konať 11. a 12. augusta na letisku v Piešťanoch. Doposiaľ potvrdení zahraniční účinkujúci sú Two Door Cinema Club, Moderat, Tom Odell, The Naked and Famous, Metronomy, Aurora, Dirtyphonics, Cigarettes After Sex, Zola Jesus, Kollektiv Turmstrasse, George FitzGerald, Júniús Meyvant, Formation a Haus.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Denisa Chylová.