Americký producent Flying Lotus spolupracuje na novom albume s hip-hopovými kolegami Kendrickom Lamarom a Snoop Doggom, ale aj so 74-ročným legendárnym jazzovým hudobníkom Herbiem Hancockom.

"Všetky veci s Herbiem sme nahrali v mojom starom dome. Prišiel raz v noci a dal to. Zahral som mu niečo a hneď vedel, kam som smeroval," uviedol o spolupráci s Hancockom rešpektovaný producent, ktorý sa venuje hip-hopu a experimentálnym elektronickým beatom, no rodine má silné jazzové korene. Jeho pratetou totiž bola známa jazzová hudobníčka Alice Coltrane, manželka legendárneho saxofonistu Johna Coltranea.

Jeho piata štúdiovka s názvom You're Dead! by mala vyjsť 6. októbra a bude obsahovať pravdepodobne 19 skladieb. Na svojej Tumblr stránke totiž postupne odkrýva ich názvy (zatiaľ odhalil 10), pričom každú sprevádza originálny artwork v podobe hororových kreslených tarotových kariet od japonského umelca menom Shintaro Kago.

Tridsaťročný Flying Lotus, vlastným menom Steven Ellison, má na konte štyri albumy - 1983 (2006), Los Angeles (2008), Cosmogramma (2010) a Until the Quiet Comes (2012), ďalej aj sedem EP nahrávok či jednu kompiláciu. Pod menom Captain Murphy vydal mixtape Duality (2012), na ktorom sa predviedol aj ako raper. Rapovať bude aj na novom albume v skladbe so Snoop Doggom.

Aktualizácia (13.8.2014): Pridané video s ukážkami!



Zatiaľ známy tracklist albumu Flying Lotus - You're Dead!:

1. Theme 
2. Tesla (feat. Herbie Hancock) 
3. Cold Dead 
4. Fkn Dead 
5. Never Catch Me (feat. Kendrick Lamar) 
6. Dead Man’s Tetris (feat. Snoop Dogg and Captain Murphy) 
7. Turkey Dog Coma
8. Stirring
9. Coronus, The Terminator
10. Siren Song (feat. Angel Deradoorian)
+ ďalších deväť skladieb (podľa počtu neobrátených kariet na Tumblr stránke)

Zdroj: SITA (Nme.com), Facebook.com/flyinglotus
Foto: Timothy Saccenti - Facebook.com/flyinglotus

Súvisiaci interpreti: Flying Lotus