Spevák Tomáš Bezdeda má zatiaľ na konte dva albumy – Obyčajné slová vydal krátko po svojej účasti v prvom ročníku Slovensko hľadá supestar v roku 2005, o rok neskôr pridal CD s názvom Ostrov. V poradí tretiu veľkú platňu plánuje Tomáš Bezdeda skompletizovať na jar 2013.

Počas dlhej pauzy mu v šuplíku pribudol dostatok hudobných nápadov, no Tomáš Bezdeda dával pred nahrávaním a koncertovaním prednosť vysokoškolskému štúdiu. Dnes ako 27-ročný sa tak môže pochváliť titulom ekonomického inžiniera. "Venoval som sa tomu naplno, no robil som pritom aj pesničky," vysvetľuje Bezdeda. 

Prvou ochutnávkou zatiaľ nepomenovaného tretieho albumu je vôbec prvá vianočná skladba v Tomášovom repertoári s názvom Vianočný sen. "Hudbu aj text som napísal ja. Nemal som v pláne nejak extra, že teraz idem napísať vianočný song, ale keď som zložil tú hudbu, tak mi z toho liezli stále Vianoce, a tak som sa rozhodol, ze bude vianočná," prezradil pre Hudba.sk, o pesničke na ktorej sa podieľal aj Brunno Oravec (sprievodné vokály) a Juraj Topor z Tublatanky (basa a gitary).

Bezdeda sa sa podľa vlastných slov nebojí skĺznutia do sentimentu či banálnosti. "Vianočná pesnička musí mať v texte slová ako stromček, sneh, či darček. Vianočné skladby nie sú klišé, na Vianoce sa ideálne hodia," tvrdí spevák, ktorý sa už teší na vlastné tradičné vianočné rituály, ako napríklad horúci punč s kamarátmi v meste, ideálne v mraze a so snehom vŕzgajúcim pod nohami.

"Narodil som sa v zime a preto mám zimu rád. Nemám však rád ryby na Vianoce, lebo sa bojím kostí. Mama však určite navarí našu tradičnú hubovú polievku. Na večeru sa naozaj teším," priznáva. Najesť dostanú aj domáce zvieratá u Bezdedovcov – pes, mačka a zajac. "Dokonca dostanú jedlo ako prví. Najprv sa má totiž nakŕmiť statok a až potom môžeme jesť my, také zvyky kedysi platili na dedine a mama ich rešpektuje dodnes," hovorí hudobník, ktorý by si pod stromčekom najradšej našiel kvalitnú 12-strunovú gitaru.

Tomáš Bezdeda - Vianočný sen

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová.

Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Tomáš Bezdeda