Americká hudobníčka Kim Shattuck priznala, že ju prekvapilo, keď jej manažér kapely Pixies, v ktorej tento rok pôsobila ako basgitaristka, zavolal, že už s formáciu nebude hrávať. Päťdesiatročná speváčka kapely The Muffs pôsobila v skupine približne päť mesiacov po odchode pôvodnej členky Kim Deal.

"Bola som prekvapená. Všetko išlo dobre, ohlasy boli dobré a fanúšikovia boli naozaj milí. Bolo to ako 'máme ťa radi, nová Kim'. Rozlúčili sme sa na letisku a na druhý deň ráno mi zavolal manažér a povedal mi, že kapela sa rozhodla pre inú basgitaristku. Šokovalo ma to," uviedla hudobníčka v rozhovore pre britský hudobný magazín NME.

"Hrali sme v Mayan v Los Angeles, bola som plná nadšenia a skočila som do davu. Viem, že sa to kapele príliš nepáčilo. Po koncerte mi manažér povedal, aby som to už nikdy neurobila. Spýtala som sa ho, či je to pre moju bezpečnosť a on povedal, že nie, Pixies jednoducho takéto veci nerobia. Bola by som radšej, keby mi to povedali tvárou v tvár ako kapela. Stále im však fandím," dodala.

Prečítajte si: Pixies majú novú basgitaristku a nevolá sa Kim

Zdroj: SITA
Foto: Nerdsattack.net

Súvisiaci interpreti: Pixies