Britská kapela Noel Gallagher's High Flying Birds zverejnila videoklip k piesni Ballad Of The Mighty I. V novinke je možné vidieť lídra zoskupenia Noela Gallaghera, ktorý sa preslávil v 90. rokoch v už nefungujúcej formácii Oasis, ako sa prechádza po uliciach či hrá s kapelou v jemne osvetlenej miestnosti.

Šesťminútové video pobaví introm a outrom, v ktorom režisér hovorí o "energii v očiach" - Noel Gallagher totiž neznáša natáčanie klipov a podľa toho sa v novinke aj tvári. Napokon po neúspešnom režisérovom návrhu na zopakovanie záverečnej scénky zaznie hláška "Chris Martin točil na desaťkrát". Skvelý spôsob, ako z obyčajného videa urobiť klasiku.

Výborná je aj samotná skladba, ktorej síce podľa niektorých ohlasov chýba silný refrén, no fantastický groove, energia a inštrumentálna prepracovanosť z nej robia skutočný skvost. Sám Noel ju označil za jednu z najlepších piesní, aké kedy napísal. Pomohol mu s ňou aj 51-ročný gitarista Johnny Marr, známy z legendárnych The Smiths.

Skladba Ballad Of The Mighty I je druhým singlom z očakávaného albumu Chasing Yesterday, ktorý by mali Noel Gallagher's High Flying Birds vydať 2. marca. O produkciu štúdiovky, z ktorej už ponúkli aj prvý singel In the Heat of the Moment, sa postaral 47-ročný frontman kapely.


Noel Gallagher pôsobil v Oasis od roku 1991 a s formáciou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Noel neskôr založil kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. Z albumu, ktorý dobyl UK Chart, pochádzajú single The Death Of You And Me, AKA... What A Life!, If I Had A Gun..., Dream On a Everybody's On The Run. Noel Gallagher vydal aj koncertný záznam The Dreams We Have as Children - Live at the Royal Albert Hall (2009).

TIP: Liam Gallagher by mal nahrať sólový album, tvrdí jeho brat Noel

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds