Pôvodne si myslela, že sedemdesiatka je ten správny čas na ukončenie kariéry. Česká Madam soul však po takmer trojročnej odmlke pochopila, kde je jej miesto a opäť na pódiách teší svojich fanúšikov. Sympatická rodáčka z Ostravy práve dnes oslavuje 73. narodeniny a už o 12 dní sa spoločne so skupinou Neřež predstaví v bratislavskom Istropolise.

Bez hostí, len sama s kapelou predvedie notoricky známe piesne ako Lásko..., Ten vůz už jel, Lásko voníš deštěm, Řeka lásky a mnoho ďalších, ktoré už roky pohládzajú duše jej fanúšikov všetkých generácií. Ukrátení nebudú ani milovníci jej duetu so zosnulým Pavlom Bobkom S tím bláznem si nic nezačínej - Marie Rottrová ho zaspieva s členom skupiny Neřež s Vítkom Sázavským. A s kým by si chcela zaspievať? "Vlastne s nikým, spievala som duet už aj s Bartoškom, ktorý nevie spievať," hovorí Marie so smiechom, narážajúc na pieseň Klíč ke štěstí, v ktorej herec Jiří Bartoška predviedol skvelý recitatív.

Od vnúčat k fanúšikom

Marie je štvornásobná babička a dlho sa zmierovala s faktom, že jej starší syn Martin sa rozhodol so svojou čínskou manželkou žiť v Kanade. Našťastie, vďaka Skype-u je so synom i vnukmi v neustálom kontakte a minimálne dvakrát do roka aj osobne. Mladší syn Vítek, ktorý kedysi randil s Luciou Bílou, ju však o radosť z vnukov nepripravil, pretože so svojou manželkou Tamarou žije v Česku, a tak si rolu babičky môže nestarnúca speváčka kedykoľvek užiť naplno.

Je o nej tiež známe, že rada varí, pečie a miluje rodinné oslavy. Dnes si teda jej rodina a blízki zrejme prídu na svoje, i keď počas tohtoročnej jesene sa oddýchnutá a čerstvá rozhodla opäť naplno venovať aj fanúšikom. Päť slovenských koncertov má už za sebou, posledné dva sa uskutočnia 25. novembra v bratislavskom Istropolise (predpredaj) a o deň neskôr v Komárne.

Prečítajte si našu reportáž z Košíc:

Marie Rottrová na pódiu nestarne. Na Slovensko sa vrátila vo veľkom štýle

Zdroj: agentúra 212 + archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Marie Rottrová