Slovensko-anglická kapela Purist ohlásila vydanie dlhoočakávaného debutového albumu, ktorý nahrávala v Red Bull Studios v Kodani. Platňu predznamenáva nový singel Tomorrow's Life, ktorý mal exkluzívnu premiéru na stránke Redbull.sk.

"Skladba má jednoduchý beat a minimalistickú kompozíciu, ktorá vrcholí pestrou kombináciou samplov a zvukov. Z nejakého dôvodu v nás vyvoláva nostalgickú spomienku na leto, ale zároveň si ju vieme predstaviť ako silnú vec na dlhé zimné noci strávené v kluboch. Aj preto sme ju zvolili ako náš ďalší singel," hovorí basgitarista tria Purist Alan Prekop.

Tomorrow's Life je po piesni Back druhým singlom z pripravovanej debutovej dlhohrajúcej štúdiovky s názvom Colourful Noise. Album, ktorý kapela nahrávala v apríli tohto roka v prestížnych Red Bull Studios Copenhagen, vyjde 6. decembra. V rovnaký deň sa uskutoční aj release party v klube LOFT. Lístky je možné zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.


Purist sú mladá elektropopová kapela, pôsobiaca v Bratislave. V júli 2012 vydala eponymné EP, po ktorom nasledovalo turné po Česku a Slovensku. Ich prvý singel Renaissance si rýchlo získal priazeň fanúšikov i médií, videoklip bol vysielaný v rotácii na MTV Czech a singel tri týždne kraľoval rebríčku na Rádiu_FM. Aj tento úspech sa pravdepodobne pričinil o nomináciu na Cenu pre najlepšieho nováčika na Radio_Head Awards 2012. 

V roku 2014 prešli Purist personálnou zmenou, ku dvojici Juraj Peták a Alan Prekop sa pridal anglický hudobník Liam Whybrow, ktorý za bicími vystriedal dovtedajšieho bubeníka Stanislava Ilušáka. Purist si počas svojej krátkej histórie zahrali na významných medzinárodných festivaloch ako Electronic Beats, Open'er Festival (Poľsko), Pohoda Festival, Grape a na showcase festivaloch Europavox vo Francúzsku a Waves Bratislava.

Vstupenky na krst albumu:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk (zdroj: Redbull.sk)
Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Purist