Supa pomaly ale isto finišuje s prácami na svojej debutovej sólovke, a preto bol už najvyšši čas vypustiť von aj prvú ukážku. Tou sa stala skladba Labuť, ktorú člen formácie Moja Reč predstavil netradične v unplugged verzii. Tento týždeň zastihla hudobný svet aj smutná správa, keďže vo veku 58 rokov skonal Big Bank Hank z The Sugarhill Gang.

Ako je už niekoľko mesiacov známe, Supova sólovka ponesie názov Biele noci, čierne dni, pričom jej autor z nej niekoľko skladieb odprezentoval už na koncertoch. Oficiálej prvej ukážky sme sa však dočkali až koncom minulého týždňa, keď vypustil spomínaný track Labuť. Spravil tak vo forme videa, ktoré vzniklo v jednej z prievidzských kaviarní, kde v sprievode Jozefa Engerera predstavil túto skladbu v unplugged verzii.

Supa - Labuť (unplugged verzia)

Okrem Supu sme sa tento týždeň dočkali aj novej skladby od Separa, ktorý ju taktiež vypustil priamo s videom. Novinka sa volá Viem, o vokály sa v nej postarala Separova manželka Tina a produkoval ju Special Beatz.

Separ feat. Tina - Viem

Nový klip dorazil aj z Česka, konkrétne od Oriona. V poradí štvrtou skladbou z jeho albumu Noční videní, ktorá sa dočkala vizuálu, je Egotrip s hosťujúcim Jamesom Coleom.

Orion feat. James Cole - Egotrip

Správy zo zámoria začneme úmrtím Big Bank Hanka z legendárnej formácie The Sugarhill Gang. Big Bank Hank, vlastným menom Henry Lee Jackson, skonal v utorok vo veku 58 rokov v dôsledku zlyhania obličiek spôsobeného rakovinou. The Sugarhill Gang sa preslávili v roku 1979, keď vydali prvý mainstreamový hip-hopový singel Rappers Delight. Viac sa dočítate TU.

Sugar Hill Gang - Rappers Delight

Eminem vypustil von asi najočakávanejšiu skladbu z kompilácie Shady XV, ktorá vyjde 24. novembra pri príležitosti pätnásteho výročia založenia jeho labelu Shady Records. Je ňou samozrejme track Detroit Vs. Everybody, v ktorom mu na mikrofóne asistujú Royce Da 5’9”, Big Sean, Danny Brown, Trick-Trick a DeJ Loaf. O produkciu sa postaral Statik Selektah.

Eminem, Royce Da 5’9”, Big Sean, Danny Brown, Trick-Trick & DeJ Loaf - Detroit Vs. Everybody

Royce Da 5'9" bude mať dnes dvojité zastúpenie, keďže už ani nie o mesiac vyjde jeho spoločný album s DJ Premierom s názvom PRhyme. Najnovšie sme sa z nahrávky dočkali aj titulnej skladby.

Royce Da 5'9" & DJ Premier - PRhyme

V pondelok sme si pripomenuli nedožité 43. narodeniny Big Puna, ktorý zomrel v roku 2000 vo veku 28 rokov. Producent Domingo pri tejto príležitosti zverejnil doteraz nevydanú skladbu The Bigger They R, ktorá vznikla ešte v roku 1996 a okrem Puna v nej rapujú aj Shaquille O'Neal, Fat Joe a tiež producent Easy Mo Bee. Track sa mal pôvodne nachádzať na Shaqovej tretej štúdiovke You Can’t Stop The Reign, no z právnych dôvodov ho na ňu nakoniec nemohli zaradiť.

Shaquille O'Neal, Fat Joe, Big Pun & Easy Mo Bee - The Bigger They R

Ghostface Killah je jednoducho nezastaviteľný. Člen Wu-Tang Clanu len nedávno oznámil, že vo februári vydá spoločný album s kanadskou džez-hip-hopovou formáciou BadBadNotGood, no to nie je z jeho strany vôbec všetko. Ešte predtým totiž vypustí sólovku 36 Seasons, na ktorej budú hosťovať aj žijúce legendy ako Kool G Rap, Pharoahe Monch a AZ. Tento album pritom dorazí už 9. decembra, čiže len týždeň po dlho očakávanej štúdiovke Clanu s názvom A Better Tomorrow. Prvou ochutnávkou z 36 Seasons sa stala skladba Love Don’t Live Here No More s hosťujúcou Kandace Springs.

Ghostface Killah feat. Kandace Springs - Love Don’t Live Here No More

A aby toho nebolo od Ghostfacea málo, tak spolu s Raekwonom nahrali remix skladby All About The Money. Tú v septembri predstavil Troy Ave ako prvý singel z jeho pripravovanej druhej štúdiovky.

Raekwon & Ghostface Killah - All About The Money (Remix)

Talib Kweli vydal prostedníctvom svojho nezávislého labelu Javotti Media mixtape The Cathedral, na ktorom sa podieľali interpreti ako Pharoahe Monch, Curren$y, Big K.R.I.T. a samozrejme aj samotný Talib. Jednou zo skladieb na mixtape je Everywhere I Go, ktorú spolu nahrali Talib Kweli, Curren$y, Big K.R.I.T. a Kendra Ross.

Talib Kweli feat. Curren$y, Big K.R.I.T. & Kendra Ross - Everywhere I Go

Freeway a The Jacka zverejnili ďalšie video k svojmu spoločnému albumu Highway Robbery. Najnovšie sa vizuálu dočkala skladba No Time.

Freeway & The Jacka feat. Joe Blow - No Time

Termanology momentálne pracuje na albume s výstižným názvom Shut Up & Rap, z ktorého sme už mohli počuť niekoľko ukážok. Zatiaľ poslednou z nich je track El Wave, v ktorom mu asistujú Willie The Kid a Reks a o produkciu sa postarali Statik Selektah a The Alchemist.

Termanology feat. Willie The Kid & Reks - El Wave

M.O.P. už budúci týždeň vydajú avizované Street Certified EP, na ktorom nájdete až deväť skladieb. Jednou z nich bude už skôr zverejnený track Broad Daylight, v ktorom hosťuje Busta Rhymes. A práve k tejto veci vzniklo aj video.

M.O.P. feat. Busta Rhymes - Broad Daylight

Tento mesiac by mala nové EP vydať aj Nikki Jean. Nahrávka sa bude volať Champagne Water a po titulnej skladbe sa von dostala aj pieseň Rivers.

Nikki Jean - Rivers

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/SupaMR

Súvisiaci interpreti: Moja Reč, The Sugarhill Gang