Jarné vydanie Go2stage, koncertného projektu hitparády Demovnica_FM, prinesie aj v apríli do Nu Spirit Clubu štyri nové kapely. V stredu 15. apríla sa záujemcom o novú slovenskú hudbu predstavia kapely Zoo And Aquarium, Luxxus, Labe das karhli a Lyssete. Začiatok akcie je o 20:00 a vstup je voľný.

Tvorba elektronicko-akustického inštrumentálneho tria Zoo And Aquarium je ovplyvnená žánrami ako nu jazz, post-rock a techno. Podľa členov kapely sa v nej odráža prostredie, v ktorom vzniká, teda mesto ako urbánna zoo. Pri tvorbe radi využívajú experimentálne prístupy, modifikácie a tvorbu vlastných nástrojov. Kapela najnovšie natáča klip k skladbe Sólová, v druhej polovici roka plánuje nahrať skladby z aktuálneho koncertného playlistu.


LXXS 
je hudobný projekt mladej hudobníčky Laury, ktorá svoju tvorbu označuje ako dievčenský rock'n'roll. V Demovnici_FM zaujala so skladbou Modrá kvetinka. Pieseň je podľa nej výpoveďou o dievčati, ktoré stráca a nachádza baletky symbolizujúce mladosť. Najnovšie pracuje Laura aj so svojou kapelou na novom albume Vzdialený kúpeľ, ktorý by mal byť podľa jej slov "zmesou analógového zvuku, tanečnej elektroniky a atmosféry vzdialených kúpeľov z čias komunizmu".


Labe das karhli sa do Demovnice prihlásili v roku 2014 so skladbou Tak sa na mňa aspoň pozri. Neskôr stihli využiť aj tzv. Druhú šancu, v rámci ktorej prihlásili pieseň Spevy komikov. Tá je podľa ich slov o pohŕdaní. Zostavu Labe das karhli tvoria traja Štulajterovci (gitara, basgitara, klávesy) a Katarína Svrčeková (spev). Kapela sa ocitla aj medzi nominovanými na Objav roka v rámci Radio_Head Awards 2014. "Do kolónky 'žáner' vpisujeme slovo 'eklektika', lebo hráme to, čo sa nám páči, a páči sa nám toho veľa," popisujú svoju hudbu členovia skupiny, ktorá má v koncertnom playliste zatiaľ 11 autorských skladieb.

Spevy komikov

Stoner/alternative metalová kapela Lyssete pochádza bratislavského kraja. V súčasnej podobe funguje vyše roka, odohraných má viacero koncertov najmä v bratislavských kluboch a na konte dve oficiálne nahrávky. Jednu z nich s názvom Enter the Void prihlásila aj do Demovnice, s ktorou v hitparáde vyhrala 85. kolo. V súčasnosti nahráva kapela debutový album, ktorý plánuje vydať na prelome mája a júna. Jej poslednou novinkou je klip ku skladbe Rat Countess.


Demovnica_FM funguje ako projekt Rádia_FM od mája 2013. Cieľom projektu je hľadanie nových, zatiaľ neobjavených, hudobníkov. Konkrétne ide o webový rebríček desiatich nahrávok slovenských autorov, ktorí nemajú vydaný album u žiadneho oficiálneho vydavateľa. Kapely, ktoré tím z Rádia_FM do Demovnice vyberie, získajú priestor na prezentáciu aj vo vysielaní, kde sa im v nedeľu poobede venuje hodinová relácia s rovnomenným názvom. Demovnica pritom pôvodne figurovala len ako rubrika v rámci programu Osmička. Väčší priestor v podobe relácie jej Rádio_FM vyhradilo pre veľký záujem zo strany kapiel a poslucháčov.

Relácia ponúka okrem noviniek na slovenskej hudobnej scéne aj rozhovory s víťazmi jednotlivých kôl a hodnotenia interpretov hosťami, ktorí sa svojím profesijným životom nejakým spôsobom dotýkajú hudobnej brandže. Zväčša ide o hudobníkov, hudobných dramaturgov, producentov či kritikov. Demovnicu_FM už hodnotil hudobný publicista Oliver Rehák a moderátori Rádia_FM Daniel Baláž, Rudi Rus, Pavol Hubinák či Biba_FM. Z hudobníkov to zas napríklad boli Shina z Longitalu, Peter Lipa, Ozo Guttler, Tomáš Sloboda či Oskar Rózsa. 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová z Rádia_FM.