Spevák a gitarista kultových Chokebore sa slovenskému publiku prvýkrát predstavil na Pohode 2009. Tento tajomný pesničkár sa po štyroch rokoch vracia, aby svoj aktuálny sólový materiál predstavil 27. septembra v bratislavskej A4-ke.

Troy Von Balthazar je unikátny exemplár pesničkára. Troy sa narodil na Hawaii a svet ho spoznal ako hlas kultovej kapely Chokebore. Táto učarovala aj samotnému Cobainovi natolko, že ich zobral s Nirvanou na (žiaľ posledné) turné. Ako to však chodí, kapela sa časom rozpadla a Troy sa rozhodol upísať svoj život hudbe naplno, so všetkým čo príde. Cestuje po svete sám so svojou gitarou a hrá piesne z iného sveta.

Tento tajomný introvert, zvukový experimentátor, slová starostlivo vyberajúci básnik a podivín so zvláštnym zmyslom pre humor, sa konečne nechal nahovoriť a príde zahrať svoje citlivé piesne do bratislavskej A4ky. Videť tohto pána hrať naživo je naozaj udalosť. 
V súčasnosti dlhodobo žije vo Francúzsku, kde má pravdepodobne najsilnejšiu fanbúšikovskú základňu. Pred rokom vydal svoj tretí sólový album "... is with the demon" a aktuálne pracuje na novom materiáli. U nás sa predstaví iba druhýkrát, no susedné Česko navštevuje pravidelnejšie - predskakoval napríklad Melisse Auf Der Maur alebo post-rockerom Mono.

Program koncertu:

21:00 - Eustace Cranch
21:40 - Troy Von Balthazar
+ hudobná afterparty


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Matěj Kotouček, PR manažér podujatia.