Skupina Gladiator, vydala koncom októbra nový album 13, ktorý aktuálne prezentuje na koncertoch po celom Slovensku. V polovici turné sa rozhodla fanúšikom predstaviť nový videoklip k rockovému singlu My sme Gladiátori, ktorý sa vďaka svojej energii na koncertoch stáva novým hitom kapely.

Členovia skupiny nový singel venujú svojim najvernejším fanúšikom - tým, ktorí pri kapele stáli aj pri jej začiatkoch. V tom čase, začiatkom 90-tych rokov, totiž Gladiator hrávali omnoho tvrdšiu hudbu než je tá, ktorú od nich poznáme z rádií. "Táto pieseň je prvá na našom albume a ako prvú ju hrávame aj na našom aktuálnom turné. Je to pieseň o skvelej partii ľudí, ktorí držia pokope či svieti slnko, či prší. A tak je to aj v našej kapele," povedal o pilotnom singli nového albumu spevák Miko Hladký.

Skupina vydáva svoj album 13 po dlhých piatich rokoch a podľa slov jej členov je rockovejší a gitarovejší. Nahrávka je už v predaji v oficálnom eshope aj na koncertoch. Ten najbližší sa uskutoční už zajtra v bratislavskom Ateliéri Babylon a jeho súčasťou bude aj krst albumu. Novinku do života uvedie spevák a autor mnohých legendárnych hitov Maťo Ďurinda z Tublatanky. "Prvý koncert, na ktorom som bol, keď som mal 15 rokov, bola práve Tublatanka v Nitre. S ich hudbou sme vyrastali. Vtedy sme ešte netušili, že nejakú kapelu budeme mať. Dá sa povedať, že nás tak trochu naštartovali. Sme radi, že nám album pokrstí práve Maťo," doplnil Miko Hladký.


Kapelu Gladiator založili bratia Miko, Maroš a Dušan Hladký spolu s priateľom Georgiom Babulicom. V roku 1992 vydali prvý album Designation a spomínaná nahrávka 13 je trinástou štúdiovkou kapely. Na konte majú množstvo hitov ako napríklad Láska, Kúpim si pekný deň, Pesnička o Medulienke, Dnes je skvelý deň, Keď sa láska podarí či Bonboniéra.

Zostávajúce termíny turné skupiny Gladiátor k novému albumu 13:

15. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon (krst albumu 13)
21. 11. - Považská Bystrica, Dom kultúry OZK
22. 11. - Modra, Msks Modra
27. 11. - Trenčín, Piano club
28. 11. - Sereď, Dom kultúry 

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jano Pisoň z hudobnej agentúry Žijeme Hudbou.

Súvisiaci interpreti: Gladiator