Slovenský Holanďan Thomas Puskailer už o necelý mesiac odpremiéruje novú hudobnú komédiu s názvom Slovak Showbiz For Beginners (Slovenský šoubiznis pre začiatočníkov), ktorej je autorom, producentom a spoločne s Martinom Madejom aj hlavným predstaviteľom.

Ostrieľaný tandem si dal za cieľ názorne ukázať, ako sa stať celebritou na Slovensku, a zároveň s dávkou humoru odkryť to, čo sa deje "za oponou". Podľa Puskailera je projekt "paródiou na talkshow o hľadaní slávy, ktorá divákom satirickou formou objasní pomery v slovenskom šoubiznise". Bludný Holanďan v predstavení stvárnil dôverne známu rolu speváka prichádzajúceho hľadať slávu na Slovensko, Martin Madej, ktorý je známy vďaka detským hitom, spolupráci s Petrom Nagyom či muzikálom Príbeh Ulice 2, Tančiareň alebo Boyband, si zase zahral producenta a speváka "za vodou".

Či sa mu podarí začínajúceho zahraničného speváka naučiť správať tak, ako sa na pravú slovenskú celebritu patrí, sa môžete prvýkrát dozvedieť na premiére, ktorá sa uskutoční 12. februára o 19:00 v Nemeckom kultúrnom dome v bratislavskej Rači. Ďalšie predstavenia budú 15. februára v Martine a 12. marca v Košiciach.

"Inšpirácia na Slovak Showbiz for Beginners sa zrodila prirodzene, pretože tu žijem a pohybujem sa v šoubiznise. Počas spoločných projektov s Martinom Madejom sme sa v rámci rôznych tém rozprávali aj o celebritách a známych osobnostiach. Niekedy sme sa veľmi zabavili. Začal som rozmýšľať nad komédiou o tom, ako funguje slovenský šoubiznis, v ktorej by som spojil divadlo, šou, hudbu a spev. S týmto nápadom som oslovil Eduarda Kudláča, ktorý myšlienku spracoval, napísal scenár a ujal sa réžie," vysvetlil Thomas Puskailer.


10 percent talentu, 90 percent tvrdej práce

S Martinom Madejom sú kamaráti a niekoľkoroční kolegovia, takže Thomas si spoluprácu na hudobnej komédii nevie vynachváliť. "Martin je úžasný človek, kamarát, spevák a umelec. Vždy sa veľmi dobre zabavíme a to sa odzrkadľuje aj na javisku, diváci tú pozitívnu energiu cítia. Takže aj na premiére Slovak Showbiz For Beginners čaká publikum večer plný smiechu, zábavy, hudby, spevu. Všetci pôjdeme domov s veľký úsmevom," doplnil Puskailer, ktorý je svojím úsmevom ako z reklamy povestný.

Vo svete známych ľudí sa pohybuje od malička a množstvo nielen slovenských kultúrnych osobností si veľmi váži. Mal možnosť stretnúť sa aj so zahraničnými hviezdami ako napríklad s americkou herečkou, diplomatkou a političkou Shirley Temple, švédskou speváčkou Marie Fredriksson zo skupiny Roxette či britskou hudobníčkou Katie Melua. Ako sám Thomas hovorí, učí sa od tých najlepších a vie, že za úspechom je trvá práca. "Z hudobnej sféry obdivujem napríklad Michaela Jacksona, Madonnu, Mobyho, Stinga, skupiny Areosmith, Run DMC, U2 a veľa iných. Počúvam ich hudbu, pozerám videoklipy a čítam ich biografie. Obdivujem ako na sebe makali a dotiahli to ďaleko."

"V šoubiznise je 10 percent talentu a 90 percent tvrdej práce. Ja som sa naučil byť trpezlivý, byť verný sám sebe. Som opatrný, viem, komu môžem veriť. Čas a skúsenosti ma učia. Počúvam skúsených ľudí z biznisu a beriem ich rady a kritiky, od nich sa učím," prezradil Thomas Puskailer, ktorý aktuálne získava nové skúsenosti aj ako producent komédie. Popritom však stíha aj ďalšie divadelné predstavenia, výchovné koncerty na školách, hudobné vystúpenia či nahrávanie nových skladieb.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na stránkach slovakshowbiz.sk a www.facebook.com/slovakshowbizsk.

Foto: Filip Frame

Súvisiaci interpreti: Martin Madej, Thomas Puskailer