Headlinerom slovenskej festivalovej série Orange Music Summer bude projekt Elánmania, v rámci ktorého sa predstavia aj Vašo Patejdl a Jano Baláž. Na Domaši, Ružinej, Duchonke a Orave tak v lete zaznejú najväčšie hity skupiny Elán.

"Po mnohých rokoch budeme v inej zostave. Sám som na to zvedavý," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave Ján Baláž. "Pesničky budú zahraté inak a to môže byť zaujímavé," dodal 57-ročný Vašo Patejdl. Podľa jeho vlastných slov na festivalovej sérii zaspieva aj svoj sólový hit Ak nie si moja z filmu Fontána pre Zuzanu (1985).

Elán - Ak nie si moja (19. 12. 2011 v Bratislave)

Okrem projektu Elánmania sa na Orange Music Summer predstavia aj IMT Smile, Polemic, Gladiator, Zuzana Smatanová, Peter Bič Project, Marián Čekovský so skupinou Vianočné trombóny, Heľenine oči, Zoči voči a AMO. Českú scénu bude tentoraz reprezentovať skupina Nightwork.

Úvod každého zo štyroch podujatí bude patriť kapelám z regiónu. Návštevníci budú mať k dispozícii Orange oázu, kde bude pripojenie na internet a nabíjačkáreň na mobilné telefóny. Okrem toho bude pre záujemcov pripravený bubenícky workshop a fotobúdka. Permanentka na každý z festivalov stojí v súčasnosti 17,90 eura. 

Prehľad letnej festivalovej série Orange Music Summer:

13. - 14. júla 2012 - Nová Kelča, Domaša
27. - 28. júla 2012 - Ružiná, rekreačná oblasť Ružiná
10. - 11. augusta 2012 - Duchonka, ATC Duchonka pri vodnej nádrži
24. - 25. augusta 2012 - Námestovo, Ranč u Edyho

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš (archív Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Elán, Vašo Patejdl