Začínajúca slovenská kapela neoMania sa v týchto dňoch teší úspechu svojho druhého oficiálneho videoklipu. V ňom stavila na neodolateľný výstrih hlavnej postavy, ktorú v celom videoklipe vďaka originálnemu použitiu kamery GoPro vidíte z rovnakého uhla. Najmä páni tak z tohto videa len ťažko odtrhnú oči.

Videoklip Hádaj, na čo myslím (keď ťa vidím) bol na Youtube zverejnený takmer v rovnakom čase (11.8.) ako Rakbyho "hymna" o ženských prsiach. Tá spolu s párty klipom ukázala, že ženské prsia sa dajú obdivovať poriadne primitívne a vulgárne.

neoMania je na tom o niečo lepšie, aj keď ani tu určite nebude núdza o nelichotivé komentáre. Chytľavá pieseň je postavená na zaujímavej rytmike s elektronickými bicími a basovou linkou, pri ktorej máte pocit, akoby ste ju už niekde počuli. Navyše má oproti Rakbyho novinke text, ktorý ženy neuráža a naozaj oslavuje ich krásu. A hoci sa spevák nevyhýba typickým klišé, výsledkom je celkom vkusný pop.

Za úspechom skladby, ktorá má za tri dni vyše 20-tisíc prehratí však stojí najmä vizuál, v ktorom neznáma usmievavá kráska necháva diváka kochať sa svojím výstrihom pri cvičení v posilke a napokon ho pustí aj do sprchy.

Upozornenie: Klip je celkom decentný, no radšej ho nesledujte v práci.


neoMania chce podľa svojej oficiálnej stránky priniesť na slovenskú scénu nové veci, pre ktorú majú jej dvaja členovia Kubo a Mopy chorobnú záľubu. Hudba je však v prvom rade ich koníčkom a neberú sa príliš vážne, o čom svedčí aj ich predchádzajúci videosingel (ne)Dokonalý.

PS: Aby bola táto mimoriadne výživná (veď to je ich primárna funkcia!) téma kompletná, treba pripomenúť aj Vengaboys a ich staršiu skladbu 2 Brazil, ktorá tento rok v máji dostala nový "karnevalový" vizuál a stala sa pred futbalovými MS v Brazílii virálnym hitom. V pomyselnom rebríčku decentne "vyprsených" hudobných videoklipov túto šialenosť len ťažko niečo prekoná.


Text: Hudba.sk (zdroj: Neomania.sk)
Foto: Youtube