Speváčka Zdenka Predná čaká dieťa s producentom a basgitaristom Oskarom Rózsom, s ktorým tvoria pár od marca tohto roka. Po tom, ako Predná na sociálnej sieti zverejnila fotografiu s detskými papučkami, potvrdila novinku aj speváčkina mama.

40-ročný Oskar Rózsa a o 10 rokov mladšia Zdenka Predná sa dali dohromady v Banskej Štiavnici. V rodnom meste speváčky posledné roky žije a pôsobí aj renomovaný producent. Má tam vlastné nahrávacie štúdio, v ktorom spolupracuje s rôznymi hudobníkmi.

Vzťahu známej dvojice predchádzal v roku 2013 vznik spoločného projektu Dole Dole, ktorý spája slovenské piesne bez žánrového zaradenia so spontánnou improvizáciou. Kapela má za sebou viacero koncertov, s Rózsom a Prednou vo formácii hrajú aj Marcel Mészáros (gitara), Dávid Hodek (bicie) či Eugen Vizváry (klávesy). Album je zatiaľ v nedohľadne, prednosť má momentálne potomok Zdenky a Oskara, ktorý by sa mal narodiť na jar budúceho roka.

"Som vďačný všetkým okolnostiam, rozhodnutiam, náhodám a vyššej moci, že ma priviedli do Štiavnice. Od začiatku mám pocit akoby som sa len vrátil tam, kam patrím. Hlavne vďaka ľudom, s ktorými nás zviedla cesta. Je to proste mestečko usmiatych, kľudných a múdrych ľudí. Plné inšpirácie, kreativity a zvláštnych energií, ktoré v tomto kontexte vytvárajú niečo, čo slová nemajú šancu obsiahnuť," povedal Rózsa v minuloročnom rozhovore s Hudba.sk, keď ešte ani netušil, ako rýchlo mu to všetko zmení život.


Oskar Rózsa sa ako inštrumentalista a producent podieľal zhruba na päťdesiatich albumoch rôznych umelcov. Niekoľko rokov pôsobil v nujazzovom inštrumentálnom triu Šeban-Rózsa-Buntaj a je zakladateľom skupín Free Faces (1997) a Barflies (2003). V roku 1999 nahral kultový album Hrana ako poctu pozoruhodnému hudobníkovi a najlepšiemu kamarátovi Marekovi Brezovskému, ktorý zomrel na následky predávkovania heroínom.

Zdenka Predná sa dostala do povedomia verejnosti účasťou v prvom ročníku speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar (2005), kde skončila na štvrtom mieste. Dosiaľ vydala štyri albumy - Sunny Day (2005), Zdenka Predná (2007), Srdce z bubliny (2009) a Amulet (2013). 

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Braňo Jašš

Súvisiaci interpreti: Oskar Rózsa, Zdenka Predná