Americký raper a producent Kanye West predstavil naživo nový singel Wolves, na ktorom spolupracoval s austrálskou speváčkou Siou Furler. 37-ročný rodák z Atlanty tak urobil v špeciálnej epizóde šou Saturday Night Live (SNL), ktorú televízia NBC odvysielala pri príležitosti 40. výročia vzniku programu.

Kontroverzný hudobník, ktorý sa postaral o najväčší rozruch na (aj po) tohtoročnom udeľovaní cien Grammy, sa najprv predviedol sám so skladbami Jesus Walks a Only One. Potom sa k nemu pripojili Sia v obrovskej parochni, ktorú ukázala aj na Grammy, a Vic Mensa, aby s raperom odprezentovali spomínanú novinku.

Skladba Wolves premiérovo zaznela počas minulotýždňovej módnej prehliadky v New Yorku. Po dvoch spoluprácach s Paulom McCartneym - Only One a FourFiveSeconds, ktorú nahrali aj s Rihannou - ide už o tretí Westov singel z pripravovaného siedmeho albumu, ktorého názov ani termín vydania však raper zatiaľ neprezradil.

Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996 ako producent, známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). Okrem toho nahral aj album Watch The Throne (2011) so spomínaným Jay Z.

VIDEO z jeho vystúpenia v SNL nájdete tu

Súčasťou špeciálneho vydania Saturday Night Live, v ktorom sa objavilo predovšetkým množstvo amerických komikov a hercov, boli aj ďalšie vystúpenia hudobníkov - zaspievali Miley Cyrus, Paul McCartney a Paul Simon. Nechýbala ani Kanyeho nová kamarátka Taylor Swift, ktorá si zahrala v jednom zo skečov. Z hudobných hviezd sa predstavil aj Justin Timberlake, ktorý vystúpil hneď na úvod s moderátorom Jimmym Fallonom. Ich rapovo-spievané medley obsahovalo množstvo známych humorných fráz z histórie SNL.

Timberlake bol však jediným z bývalých členov kapely 'N Sync, ktorý sa v programe predstavil. Nedeľné správy o tom, že pri príležitosti 40. výročia populárnej večernej šou, sa uskutoční špeciálne vystúpenie slávneho boybandu aj niekdajších najväčších rivalov Backstreet Boys, tak boli nepravdivé, čo mnohých fanúšikov nahnevalo. "Mohli sme mať návrat 'N Sync, namiesto toho sme videli Kanyeho ležiac na zemi," napísala na Twitteri jedna z diváčok.

Saturday Night Live vysiela americká televízia NBC. Počas 40-ročnej existencie priniesla svojim tvorcom množstvo ocenení. V programe účinkovali hviezdy ako Eddie Murphy, Dan Aykroyd, Jim Belushi, Billy Crystal, Bill Murray, Mike Myers, Amy Poehler, Ben Stiller, Jimmy Fallon, Will Ferrell, Tina Fey či Kristen Wiig, pričom mnohé z nich sa stali slávnymi práve vďaka pôsobeniu v šou.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Consequenceofsound.net, Rollingstone.com, archív)
Foto: NBC

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Sia