Americká speváčka Lana Del Rey zverejnila skladbu s názvom Honeymoon. Pieseň so silnou filmovou atmosférou postavenou na zvuku sláčikov a piána, pochádza z rovnomenného albumu, ktorý by sa mal dostať do predaja tento rok v septembri.

30-ročná rodáčka z New Yorku novinku zverejnila na svojom oficiálnom Youtube kanáli, pričom ponúkla aj niekoľko záberov z pripravovaného videoklipu.

Ako prezradila už dávnejšie, nový album Honeymoon bude viac pripomínať jej druhú radovú nahrávku Born to Die (2012) a EP Paradise (2012), než minuloročný album Ultraviolence. V rozhovore s fanúšikmi na Twitteri tiež uviedla, že "Honeymoon je nádherná retro-futuristická nahrávka". Interpretkina štvrtá štúdiovka by mala obsahovať aj skladbu Music To Watch Boys To, ktorá by mala byť oficiálnym prvým singlom z nahrávky.

Del Rey tento rok nahrala aj coververziu skladby Don't Let Me Be Misunderstood, známej v podaní Niny Simone, zatiaľ však nie je potvrdené, či sa objaví aj na albume. To isté platí aj v prípade spolupráce s producentom Markom Ronsonom - jedným z tvorcov úspechu Amy Winehouse, ktorý tento rok vydal úspešný album Uptown Special.


Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue JeansNational AnthemDark ParadiseBorn To Die alebo Summertime Sadness.

So spomínaným tretím albumom Ultraviolence po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. Na konte má aj ďalšie tri EP nahrávky - Lana Del Rey (2012), Paradise (2012) a Tropico (2013). Speváčka doposiaľ získala dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ju na dve Grammy či Zlatý glóbus.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com), archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/lanadelrey

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey