Radosť z koncertu, na ktorý sa chystali metaloví fanúšikovia z celého Slovenska aj z okolitých krajín, strieda veľké sklamanie. Dnešný večerný koncert americkej legendy Megadeth v Prešove v rámci podujatia Harley Days sa neuskutoční. Dôvodom je zranenie basového gitaristu Davea Ellefsona, ktorý si včera v Maďarsku zlomil nohu.

"Z tohto dôvodu skupina nemôže vystúpiť na posledných dvoch koncertoch v Európe vrátane Slovenska. Je nám to veľmi ľúto," oznámil v oficiálnom stanovisku manažment skupiny Megadeth, ktorá včera na poslednú chvíľu zrušila aj koncert na maďarskom festivale Rockmaraton. Práve tam si hudobník privodil nešťastné zranenie.

Pozrite si video, ktoré frontman Dave Mustaine nakrútil po incidente

"Mrzí nás situácia, ktorá nastala dnes ráno. Všetko bolo pripravené na koncert Megadeth aj skupín Signum Regis a The Carburetors. Takisto pre nepriazeň počasia nevieme zrealizovať denný program pred Tatran Handball Arénou dnes a v nedeľu, ktorý bol súčasťou tohto dvojdňového podujatia," uviedol pre TASR spoluorganizátor podujatia Edo Kopček z agentúry ProMusic.

"Fanúšikov, ktorí si kúpili lístky na koncert Megadeth, budeme o ďalšom postupe informovať, pretože momentálne rokujeme s kapelou, či bude možný náhradný termín, respektíve, aký bude ďalší postup," dodal.

Organizátori prešovského koncertu najskôr informovali o jeho zrušení na Facebook stránke eventu. Email od manažmentu podľa Eda Kopčeka obdržali dnes ráno o 7:32. Okrem Prešova sa Američanov nedočkajú ani fanúšikovia na festivale Masters Of Rock vo Vizoviciach, kde mali vystúpiť v nedeľu 17. júla (stanovisko festivalu).

v Prešove mali pódium pripravené pre Megadeth Zdroj: ProMusicV hale Tatran Handball Arena bolo všetko pripravené na koncert Megadeth

prípravy akcie Harley Days boli zbytočné Zdroj: ProMusicPlánovanému programu Harley Days pred halou zase nepraje počasie

Zdroj: TASR + Facebook
Foto: Facebook.com/Megadeth

Súvisiaci interpreti: Megadeth