Víťazom 32. ročníka hudobnej súťaže Košický zlatý poklad sa stal Martin Brečko so skladbou Slová. Mladý interpret, ktorý na víťaznej nahrávke pracoval spolu s Milošom Šimurdom, získal odmenu 1000 eur a tiež možnosť nahrávania víťaznej skladby v štúdiu Slovenského rozhlasu.

O víťazovi rozhodla porota v zložení Peter Bič, Rasťo Kopina, Róbert Kopina, Ľuboš Zeman, Juraj Vančík, šéfdramaturgička Rádia Slovensko Martina Kubániová a výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Košice Juraj Hidvéghy. Do finále sa z celkového počtu 121 prihlásených nahrávok prebojovalo dvanásť piesní. Polovicu z nich posunula do finále výberová komisia v zložení Peter Bič, Igor Timko, Roman Timko, Rasťo Kopina a Robo Kopina a o ďalších šiestich postupujúcich skladbách rozhodli svojimi hlasmi poslucháči Rádia Slovensko.

"Ja sa strašne teším z toho základného princípu, že sa nám stále darí plniť sny našim muzikantom, že náš rozhlasový éter bude o dvanásť krásnych slovenských piesní bohatší," vyjadril počas večera potešenie z aktuálneho ročníka riaditeľ súťaže a šéf košického štúdia RTVS Juraj Hidvéghy. Na záver tiež poďakoval všetkým účastníkom, ktorí sa do finále nedostali.

Na druhom mieste skončila skupina Kvet z Alokatu s piesňou Stromy, ktorá formácii vyniesla čiastku 750 eur. Tretia priečka a odmena 500 eur patria Jánovi Trojanovi a skupine Signály, ktorá súťažila so skladbou Plán. Finálový koncert sa uskutočnil v košickom Kulturparku, pričom v nesúťažnej časti večera účinkovali víťaz predchádzajúceho ročníka súťaže skupina Jungle Label a formácia Nocadeň. Moderátorom večera bol Roman Bomboš. Dokument z podujatia odvysiela v novembri Dvojka.  

Zdroj: SITA
Foto: archív RTVS