Medzinárodný hudobný projekt Gonsofus v týchto dňoch predstavil singel Pulse of the Night, ktorého premiéru ste mohli počuť na Rádiu_FM. Novinka, ku ktorej dvojica v spolupráci s HugeSpot crew natočila videoklip plný farieb, farbičiek a fixiek, bude súčasťou nového albumu, ktorý by mal vyjsť koncom marca.

Už sa vám niekedy stalo, že by vás na ulici zastavil týpek s gitarou, nech mu niečo nakreslíte? Tak nejak prebiehalo natáčanie klipu v uliciach Bratislavy. Bol to taký malý experiment a sčasti adrenalínový zážitok. "HugeSpot prišiel s nápadom, ktorý síce vyzeral jednoducho, ale skúste behať po centre mesta s dvoma kamerami za chrbtom a oslovovať náhodných okoloidúcich - zahrám ti novú skladbu a ty mi nakresli aký máš z nej pocit!" hovorí frontman kapely Sasha.

"Netušili sme, ako budú ľudia reagovať, bola to výzva. Vačšinou sme sa stretli s pozitívnym ohlasom, ale boli aj prípady, kedy na nás nemali čas, najviac ochotní boli asi turisti. Poslaním klipu je myšlienka, že hudba a umenie vôbec je jazykom všetkých, aj keď umelci sa často tvária, že je to niečo špeciálne, oddelené od ľudí," dodáva hudobník. Samotná kladba Pulse of the Night vznikla už dávnejšie v Bostone v spolupráci s trúbkarom Ryanom Thomasom, no konečnej nahrávky sa dočkala až teraz.


Gonsofus v súčasnosti funguje ako duo, ktoré tvorí Sasha Mamaev (spev, gitara, basa, sax, looper) a Gábor Tokár (bicie). Ich spolupráca začala po odchode bubeníka Viktora Schrameka a hudobne sa takpovediac našli. "Nový album je našou spoločnou prácou, hudobne aj koncepčne. Bol nahrávaný v SMT Studio v Bratislave a s tímom Marek Sasko / Martin Bakoš sme boli veľmi spokojní. Keďže album plánujeme vydať na vlastné náklady mimo vydavateľstva, producentov či manažérov, mohli sme sa naplno venovať vízii toho, čo sme chceli vytvoriť," hovorí talentovaný rodák z Ruska žijúci na Slovensku. 

Ak chcete novinky dua Gonsofus počuť naživo, máte možnosť už 27. marca v bratislavskom klube Re:fresh. Ich originálna kombinácia funku, reggae, rocku, či afrobeatu vás zaručene nabije pozitívnou energiou. Viac informácií nájdete na stránkach www.facebook.com/gonsofus a www.hugespot.sk.

Zdroj: HugeSpot