V októbri vypukne 1. ročník nového študentského festivalu Back To School. Organizátori prinesú vystúpenia obľúbených domácich kapiel, a to úplne zadarmo. Na niekoľkohodinovú sériu koncertov v Mlynskej doline sa študenti môžu tešiť už 7. októbra 2014. S podujatím je spojená aj súťaž o luxusnú internátnu izbu.

V rámci nadupaného lineupu vystúpia kapely Polemic, Billy Barman, AMO & Band, Vidiek, Talkshow, BadKarma Boy a Trolejboys. Prečo a ako vlastne vznikol najnovší prírastok na našej festivalovej scéne? "Páčila sa nám myšlienka, osláviť začiatok školského roka podobnou veľkolepou akciou," vysvetlil organizátor akcie Juraj Cocher. "Myslím, že dôvod na oslavu niej e len ukončenie roka, ale aj začiatok toho nového," pridáva sa organizátor podujatia Miloš Oríšek.

Skvelou správou pre všetkých študentov je, že vstup na nový festival bude zadarmo. Organizátori majú navyše už teraz výbornú správu pre všetkých slovenských študentov, týkajúcu sa ďalšieho ročníka festivalu. "Do budúcnosti plánujeme akciu rozšíriť aj do ďalších študentských miest na Slovensku," prezrádza Juraj Cocher. Na nový študentský sviatok sa teda od budúceho roka môžu tešiť i študenti v ostatných univerzitných mestách po celom Slovensku.

Podujatie Back To School však neprinesie len kopec kvalitnej hudby. Hlavný partner festivalu – Slovenská sporiteľňa prerobí jednu zo starších izieb na bratislavských Mlynoch a premení ju na nadštandardne zariadený Golden Space. A študent, ktorý zvíťazí v súťaži, ju bude môcť celý rok využívať. Zapojiť sa môžu všetci, čo majú alebo si otvoria Space účet v Slovenskej sporiteľni.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová.  

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Polemic