V rámci európskej časti svojho turné prichádza do Bratislavy newyorská hardcorová legenda Madball, ktorá odpáli svoju divokú šou už dnes o 20:00 v Randal clube. Skupina v ňom predstaví svoj ôsmy štúdiový album Hardcore Lives, na ktorom hosťujú S. Vogel (Terror) T. Morse (H2O) a Candace Puopolo (Walls of Jericho).

Vznik skupiny sa datuje k prelomu rokov 1988/89, kedy Roger Miret, spevák jednej z najzásadnejších hardcorových skupín Agnostic Front, umožnil svojmu nevlastnému bratovi Freddymu Cricienovi (v tom čase ešte v predpubertálnom veku), aby si v priebehu koncertov zaspieval s Agnostic Front niekoľko pesničiek. Väčšinou išlo o vyradené skladby a veľmi krátke stopáže v zbesilo rýchlom tempe. Tento "projekt" dostal podľa Cricienovy prezývky názov Madball a koncom roka 1989 mu vyšlo prvé EP Ball Of Destruction.

8. februára 1993 prerušili Agnostic Front na viac ako štyri roky svoju činnosť, ale Cricien bol rozhodnutý s Madball pokračovať a z pôvodne bočného projektu vytvoriť normálne fungujúce teleso. Naverboval dvoch členov Agnostic Front - bubeníka Willa Sheplera a gitaristu Matt Hendersona - a na basu pribral kamaráta z rozpadajúcej sa kapely D-Mize menom Hoya Roc. Táto zostava nahrala v roku 1994 dnes už legendárny album Set It Off a každé dva roky potom pridávala ďalšie radové albumy: Demonstrating My Style, Look My Way a Hold It Down.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Po niekoľkoročnej pauze sa začiatkom roka 2003 objavila nová zostava kapely. Freddyho a Hoyu doplnili gitarista Mitts a bubeník Rigg Ross. Spoločne vypustili do sveta ďalšíe hardcorové klenoty: EPčko NYHC, nahrávku Legacy a najnovšie Infiltrate The System. Začiatkom toho roka opustil Madball z rodinných dôvodov bubeník Rigg. Kapela si však našla viac ako dôstojnú náhradu v legendárnej postave NYHC scény Mackiem Jaysonovi (ex-Bad Brains, Cro-Mags, The Icemen, Shelter, Hazen Street).

Madball sa na tohtoročnom jesennom turné predstavia v zostave Freddy Cricien, Jorge 'Hoya Roc' Guerra, Bryan 'Mitts' Daniels a Mike Justian. V bratislavskom Randal clube vystúpia už dnes. Vstupenky na koncert sú ešte stále k dispozícii v sieti Predpredaj.sk za cenu 15 €.


Zdroj: Randal club Bratislava
Foto: Facebook.com/madballNYC

Súvisiaci interpreti: Madball