Spevák Miro Šmajda zverejnil netradičný názov svojho nového albumu. Nahrávka, ktorá vyjde 28. februára, sa bude volať "mirosmajda.com". Informoval o tom v nedeľu na svojej oficiálnej Facebook stránke. Práve na ňu sa dostanete, ak do internetového prehliadača zadáte názov albumu.

Miro Šmajda, ktorý sa zviditeľnil v prvej Česko Slovenskej SuperStar a vlani pod menom Max Jason Mai reprezentoval Slovensko na Eurovízii, okrem názvu svojho druhého albumu zverejnil aj takmer štvorminútovú prezentáciu, v ktorej znejú niekoľkosekundové ukážky skladieb z očakávanej novinky. Skladby na nej Šmajda označil za "zhudobnenú poéziu" a podľa jeho slov prekvapí fanúšikov viacerými úletmi do iných polôh, než sú uňho zvyknutí.

Niečo naznačuje už spomínaná prezentácia s ukážkami, na ktorej majú fanúšikovia možnosť "ochutnať" energické kúsky s moderným rockovým zvukom ako Nostalgie, OdsúdeníBez lásky žiť, Na, Na, Na, Dotyky, Requiem, ale aj pomalšie sentimentálne piesne Príbeh tela a Moja zem, či tanečný úlet Bullsh*t. Nechýba ani punkovo ladená anglická pieseň White Black, ku ktorej spevák už v januári zverejnil videoklip.

Týždeň po vydaní albumu mirosmajda.com vyrazí 24-ročný hudobník so svojou kapelou na turné. Väčšina zastávok je v Českej republike, kde má ešte z čias účinkovania superstar mimoriadne oddaný fanklub. Ten ho podržal aj po minuloročnej tvrdej kritike od slovenskej verejnosti a médií.

Vo štvrtok 7. marca odštartuje turné v pražskom Futurum Music Bare, v nasledujúcich dvoch mesiacoch vystúpi aj v Brne, Ústí nad Labem, Plzni, Ostrave, Liberci a v ďalších českých mestách. Prvým slovenským koncertom bude 3. mája vystúpenie v bratislavskom Randali, novinku predstaví naživo aj v Žiline (4.5.) a v Poprade (10.5.).

Prečítajte si: Miro Šmajda je späť. Kam sa podel Max Jason Mai?


Zdroj: Facebook.com/mirosmajdaofficial, archív Hudba.sk
Foto: Youtube / artwork / Facebook.com/mirosmajdaofficial

Súvisiaci interpreti: Miro Šmajda