Slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone prichádza tento týždeň so svojím prvým sólovým albumom 19 Days in Tetbury. Pilotným singlom je skladba Cool As You, v ktorej hosťuje členka Spice Girls Melanie Chisholm alias Mel C. Práve dnes mladý hudobník zverejnil videoklip, ktorý si môžete na Hudba.sk pozrieť v slovenskej premiére.

Album 19 Days in Tetbury dostal názov podľa anglickej dediny, v ktorej nahrávka dva roky vznikala pod dohľadom producenta Grega Havera. Vďaka nemu sa na Slovensku v podstate neznámemu talentovanému hudobníkovi podarilo získať hviezdnych hostí - okrem Mel C sa na jeho debute podieľali aj spevák a frontman skupiny Manic Street Preachers James Dean Bradfield, či švédska speváčka Emma Ejwertz, s ktorou Peter napísal dve pesničky.

Kto je Peter Aristone? Prečítajte si viac

Videoklip Cool As You sa nakrúcal sa v Londýne v štvrti Kensal Rise pod režisérskou taktovkou holandského režiséra Antona van der Lindena. Ten sa doteraz zamieraval skôr na hip-hop a dubstep a autorsky sa podieľal napríklad na klipoch kapiel Dope D.O.D. alebo Noisia, ktoré sú vo svojich žánroch medzinárodne uznávanymi menami.


Mel C príde aj na pražský krst

Spolupráce hviezd s neznámymi spevákmi nie sú až také časté a ak sa aj udejú, často sú "virtuálne" a umelci sa pri nich vlastne ani nestretnú. To však nebol prípad spolupráce Petra Aristoneho a Mel C. Duet nahrávali spoločne v štúdiu, stretli sa aj vo videoklipe a vystúpili spolu už aj na koncerte v Londýne.

Speváčka, ktorá nedávno nevylúčila návrat Spice Girls na scénu, nebude chýbať ani na krste Petrovho albumu. Ten sa uskutoční už v sobotu 22. marca na koncerte v pražskom Hard Rock Café. Krstiť bude okrem Mel C aj český bubeník a spevák David Koller.

Peter Aristone a Mel C v štúdiu Zdroj: Andy LesauvagePeter Aristone a Mel C v štúdiu

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Súvisiaci interpreti: Mel C