Kanadskú pop-punkovú skupinu Sum 41 opustil jeden z jej zakladajúcich členov - bubeník Steve "Stevo" Jocz. Tridsaťjedenročný rodák z Ajaxu v Ontariu to oznámil prostredníctvom facebookovej stránky skupiny, pričom však neuviedol dôvod svojho rozhodnutia.

"S ľútosťou oznamujem, že som sa rozhodol opustiť Sum 41. Chodiť na turné s touto kapelou bola úžasná skúsenosť, vďaka ktorej sme sa dostali z našej starej skúšobne v suteréne domu mojich rodičov do nespočetného množstva krajín na celom svete. Mal som príležitosť vidieť a zažiť tak veľa vecí, za čo som skutočne vďačný. Chcem sa poďakovať všetkým našim fanúšikom za ostatných 17 rokov, užil som si to. Ešte raz ďakujem. Stevo," napísal bubeník.

Sum 41 založili v roku 1996 Steve Jozc, spevák Deryck Whibley a gitarista Dave Baksh. Z tejto trojice však momentálne v skupine pôsobí už iba Whibley, pretože Baksh odišiel v roku 2006. Kapela debutovala v roku 2001 albumom All Killer, No Filler, po ktorom nasledovali štúdiovky Does This Look Infected? (2002), Chuck (2004), Underclass Hero (2007) a Screaming Bloody Murder (2011). Okrem Whibleyho tvoria súčasnú zostavu ešte gitarista Tom Thacker a basgitarista Jason McCaslin. Sum 41 by mali tento rok vydať šiesty štúdiový album, zatiaľ však nie je známe, či kapela stihla nahrať všetky skladby ešte pred Joczovým odchodom.

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Sum41.com

Súvisiaci interpreti: Sum 41