Sedem najlepších súťažiacich bojovalo o vytúžený postup do veľkého finále. Jednému z nich sa však sen rozplynul. Rozhodli o tom v prvom rade televízni diváci. Na základe ich hlasov sa v boji o záchranu stretli Brigita Szelidová s Matějom Vávrom. Porotcovia dospeli k remíze!

Do boja o záchranu sa tak dostala speváčka, ktorá v minulom i tomto kole žala iba pozitívne ohlasy porotcov, a proti nej spevák, ktorý už minulý týždeň okúsil, aké je to bojovať o svoje miesto v ďalšom kole. Minulý týždeň v tomto boji porazil Marinu Laduda. Tento týždeň po jeho vystúpení porotcovia vyzdvihli najmä zlepšenie oproti minulému týždňu. Po záchranných songoch, ktoré si obaja súťažiaci zaspievali kvôli nízkemu počtu diváckych hlasov, mali rozhodnutie vo svojich rukách už iba porotcovia. Aspoň tak to pôvodne malo byť.

Sisa Sklovská ako mentorka Brigity samozrejme nemohla voliť inak, ako poslať domov Matěja. Celeste, naopak, ako Matějova mentorka, posielala domov Brigitu. Objektívnejší už boli zvyšní dvaja porotcovia. Ondřej sa rozhodol poslať domov Brigitu, a to z jednoduchého dôvodu. Brigita podľa neho už zažila svoj sen, ktorým bolo spievať, ale Matěj má toho podľa neho ešte všetko pred sebou, a má čo v súťaži ukázať. Oto však následne označil práve Matěja na vypadnutie, čím nastala remíza. Konečný verdikt tak bol napokon predsa len v rukách divákov. V druhom finálovom kole tak na základe najnižšieho počtu diváckych hlasov vypadla Brigita Szelidová.

Klempíř má favoritov mimo svojej kategórie

Vypadnutie Brigity Szelidovej bolo možno pre viacerých prekvapením, podávala štandardne kvalitné výkony. Už v minulotýždňovom prvom priamom prenose si vypočula zo strany porotcov snáď najpozitívnejšie hodnotenia spomedzi všetkých súťažiacich. Niečo podobné sa jej podarilo aj vo včerajšom druhom semifinálovom prenose, v ktorom jej mentorka Sisa Lelkes Sklovská pri výbere skladby opäť siahla po skladbe mužského interpreta. Súťažiaca si tak zaspievala pieseň Nata Kinga Colea  When I Fall In Love.

Týmto výkonom síce dostatočne neočarila divákov, no porotcov si získala na plnej čiare. Dostala aj Ota Klempířa, ktorý je síce mentorom hudobných skupín, no napriek tomu, prekvapivo, označil Brigitu Szelidovú za svoju favoritku. "Vyzeráš dobre, spievaš super, emócie, čo chce kto viac, ty si môj favorit," prezradil inak na emócie skúpy Oto. Poďakovanie speváčke prišlo zo strany jej mentorky, ktorá bola na svoju zverenkyňu hrdá. "Dojala si ma tým, že si urobila všetko, čo sme si spolu povedali, čo som ťa naučila, veľmi ti ďakujem," vyriekla Sisa.

Video z vystúpenia Brigity Szelidovej

Pri Brigite však zoznam Otových favoritov neskončil. Po vystúpení Petra Bažíka, ktorý sa predstavil piesňou od Aviciho Wake Me Up prezradil, že by mu nevadilo, keby súťaž vyhral. Túto myšlienku stihol ešte pred Klempířom vysloviť aj Ondřej Brzobohatý, ktorý bol z Bažíka nadšený. "Obdivujem ťa, si skvelý muzikant. Patríš sem, mne by vôbec nevadilo, keby si to vyhral," prezradil Ondřej.

Video z vystúpenia Petra Bažíka

Najviac kritiky si vypočuli The JoyS  

Dievčenské trio The JoyS, sa pod vedením Ota Klempířa predstavilo so skladbou od Sweet Suspense Love It.  Pódiové vystúpenie, prevzaté z minuloročného amerického X Factoru, bolo pôsobivé, ale o speve sa to nedá povedať. Nemôžem si pomôcť, ale tým dievčatám to dokopy neladí a určite sú medzi ich konkurenciou silnejší adepti na víťazstvo.
 
Sisa Sklovská to nehrala na samé pozitíva a povedala súťažiacim otvorene, čo si myslí. "Je tam vidno pokrok, aj v intonácii, aj keď tam sem tam niečo ušlo. Na mňa to miestami pôsobilo školácky," zhodnotila speváčka. "Vyzeralo to dobre, šou bola, ale spev bol amatérsky. Mali ste si vybrať niečo, čo vám ide spevácky lepšie. Vy už nespievate, vy nám tu tancujete, ale spievať tu treba," vyjadrila svoj názor aj Celeste.

Následne obvinila Ota z toho, že im vybral zlú skladbu, v ktorej sa zase ukázali iba ako tanečníčky a nie ako speváčky. Oto na svoju obranu Celeste odbil so slovami, že jej názor je názorom dieťaťa. Svoje zverenkyne označil za skupinu v štýle "party girls", čo asi hovorí samé za seba, že ich nevníma ako kvalitatívne tie najsilnejšie v súťaži, ale najmä ako trojicu dievčat, ktoré na pódiu dobre vyzerajú a vedia sa na ňom pohybovať.
 
Video z vystúpenia The JoyS

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/xfactorcesko

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham