Talentovaná speváčka z Pustých Úľan, ktorá sa vlani zviditeľnila v talentovej šou Hlas Česko Slovenska, už tento piatok vydá svoj dlhoočakávaný debutový album 10 rozdielov. Prvým singlom z albumu je melancholicko-poetická skladba s názvom Lepší ako sme, ku ktorej Anička už stihla nakrútiť aj zaujímavý videoklip.

Režisérom klipu je opäť Jozef Koháry, ktorý so speváčkou spolupracoval aj v minulosti pri videoklipe k piesni Na ceste. Rozdiel oproti predošlej spolupráci bol ten, že teraz sa Anna Veselovská spolupodieľala aj na scenári klipu. "Tentokrát sa s Aničkou robilo ešte lepšie, keďže sa už osobne poznáme z prvého natáčania. Naša komunikácia je na úrovni kamarátov, čo uľahčuje spoluprácu najmä pri vymýšľaní námetu pre klip, pri výbere lokácií a kostýmov. Takisto si rozumieme v oblasti vkusu, a tým pádom nemusím Aničke dopodrobna vysvetľovať, čo si ako predstavujem, lebo ona to vidí podobne," tešil sa z opätovnej spolupráce režisér. 

Videoklip sa nakrúcal v okolí Lozorna v prírode – v hustom lese. Nastavenie každej scény trvalo skoro hodinu, čo spolu s presunmi bolo dosť časovo náročné. Posledná klapka padla hodinu pred polnocou. "Les mi pripomína bludisko, v ktorom sa hľadáme. Každý sa hľadáme, robíme to, v čo veríme a občas sa stáva, že sa od nás chce, čo sami robiť netúžime, tak utekáme niekam, kde sa môžeme schovať. Také to miesto, kam človek chce utiecť, keď už má všetkého plné zuby, je pre mňa les. Preto sme aj dej videoklipu situovali do lesa," prezradila Veselovská.

Okrem Aničky a dvoch chlapcov stvárnil jednu z hlavných postáv v klipe československý vlčiak menom Jasa, ktorý na natáčanie docestoval až z východu Slovenska, z obce Hlinné. "Jasa prišla v sprievode svojho majiteľa. Je neuveriteľne vycvičená a priateľská. Okamžite sme si ju všetci na pľaci obľúbili," prezradil Jozef Koháry. "Milujem zvieratá, určite to nebolo naposledy, kedy sa objavilo zviera v mojom klipe. Jasa je úžasný pes. Zahrala to skvele, jednoducho profesionálka," neskrývala nadšenie Anna Veselovská, ktorej stretnutie s hrdým zvieraťom uprostred lesa tak trochu pripomína rozprávku o Červenej čiapočke. Speváčka má totiž na sebe krvavo červené šaty, chýba už len tá čiapočka. Rozprávková atmosféra však videoklipu nechýba, posúďte sami.

Debutový album 10 rozdielov, ktorý produkoval Ivan Tásler (viac info), vychádza v piatok 21. júna pod hlavičkou vydavateľstva Universal Music. O deň neskôr predstaví Anička skladby z albumu aj naživo na Dobrom festivale v Prešove.



Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera, PR manažér speváčky.

Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Anna Veselovská