Nvmeri sa aj tretí rok po sebe pripomínajú singlom. Po Entropy (2014) a Scales (2015) uzatvárajú trilógiu farebným trackom s poetickým názvom Art Of The Trial. Je predzvesťou ich druhého albumu - trio usadené v Bratislave začne na jeseň nahrávať nasledovníka úspešného eponymného debutu.

Singel Art Of The Trial (umenie pokusu) od Nvmeri zažil už dve premiéry - v štúdiovej podobe odznel prvýkrát minulý týždeň v Rádiu_FM a následne ho kapela premiérovo odohrala naživo aj na piešťanskom Grape festivale. Momentálne je skladba dostupná k vypočutiu na Youtube, stiahnuť si ju môžete z Bandcampu a postupne bude pribúdať na všetky streamovacie služby.

Vydaním singla sa kapela vybrala na cestu k druhému dlhohrajúcemu albumu. Ten, ako vravia jej členovia, prekvapí odlišným zvukom. Po rokoch sa pokúsia vrátiť k svojim koreňom - čiernej hudbe 70. a 80. rokov, keďže sami hudobne vyrastali v kostoloch silno ovplyvnení týmto hnutím. V rade spomínanej trojice singlov Art Of The Trial vytŕča tanečnejšou polohou a bratislavská trojica v nej zrejme naznačuje smer, akým sa bude na albume uberať. Odkaz na spomínanú "čiernu hudbu" je jasný a s odľahčeným disco rytmom, falzetovým vokálom a vkusnou kombináciou gitár a klávesových harmónií znejú Nvmeri opäť veľmi zaujímavo a sviežo.

Skupina má aktuálne pred sebou svoju poslednú festivalovú zastávku tohtoročného leta. Už zajtra sa predstaví na chorvátskom ostrove Krk, kde odohrá svoju novú live show ako headliner festivalu Velvet.


Informácie pre Hudba.sk poskytol za kapelu Nvmeri Pišta Kráľovič. Text bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Patrícia Kvasňovská