Vedenie americkej Grand Valley State University nechalo zo školy odstrániť visiacu guľu, na ktorej študenti napodobňovali scény z videoklipu speváčky Miley Cyrus. Dvadsaťročná popová hviezdička sa vo videu k singlu Wrecking Ball hojdá na kývajúcej sa demolačnej guli, pričom v niektorých záberoch má na sebe len topánky.

Študenti spomínanej univerzity začali fotografie a videá zo svojich úletov na guli zverejňovať pred pár dňami, dokonca na tento účel založili na Twitteri špeciálnu stránku GSVU Wrecking Ball. Paradoxne práve odstránenie gule a následná medializácia pomohli k tomu, aby sa o ich výčinoch dozvedel celý svet.

Zamestnanec školy Tim Thimmesche sa vyjadril, že predmet odstránili, aby predišli prípadným zraneniam. "Prehodnotili sme bezpečnosť a konštrukciu predmetu. Dúfame, že kyvadlo budeme môcť opäť nainštalovať na rovnaké miesto, prípadne na iné vhodné miesto v škole a ľudia si ho budú môcť užívať ako umelecké dielo a ostanú tak v bezpečí," vyjadril sa.


Mala to byť skladba pre Beyoncé

Hoci to nebolo oficiálne potvrdené, fanúšikovia speváčky Beyoncé zistili, že pieseň, ktorá momentálne vďaka kontroverznému klipu láme rekordy na Youtube, bola pôvodne napísaná pre ňu a mala vyjsť na jej očakávanom piatom albume. Ako sme už informovali, manželka rapera Jay Z pri príprave novej štúdiovky odmietla približne 50 skladieb a Wrecking Ball mala byť podľa všetkého jednou z nich.

V decembri 2012 minulého roka zverejnil prvú stopu skladateľ Sacha Skarbek, ktorý napísal na svoj Twitter, že skladba, ktorú napísal pre Beyoncé, bola speváčkou odmietnutá a nahráva ju bývalá detská Disney hviezda Miley Cyrus. Keď sa ho fanúšik spýtal na podrobnosti, odpovedal: "Spýtaj sa Dr. Lukea". Neskôr o vydaní piesne Wrecking Ball fanúšikovia Beyoncé zistili, že sa na nej podieľali obaja zmienení skladatelia, preto veria, že ide o tú istú pieseň, ktorú spomínal Skarbek.

Samotná skladba, ktorá je typickou modernou popovou baladou, sa stala jedným z najväčších hitov Miley Cyrus najmä vďaka spomínanému videoklipu, ktorý jej priniesol nevídané množstvo publicity. Po masívnej medializácii "nahej Miley" si klip na Youtube za jediný deň pozrelo vyše 19,3 milióna fanúšikov. Ide o najvyšší počet prehratí Youtube videa za prvých 24 hodín, pričom predošlý rekord - 10,7 milióna pre videoklip Best Song Ever od One Direction - speváčka takmer zdvojnásobila.

Dnes, ani nie 10 dní od publikovania, má videoklip už viac ako 123,5 milióna prehratí. Zároveň má aj neobvykle vysoký počet hodnotení "Nepáči sa mi to" - viac než 519-tisíc, oproti 854-tisíc "Páči sa mi to". Na internete sa od jej zverejnenia objavuje aj množstvo paródií, či už obrázkov alebo videí.

Len si predstavte, aký ošiaľ by vyvolalo video, keby sa na tej guli hompáľala nahá Beyoncé...


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - independent.co.uk), gigwise.com, pm
Foto: Youtube / Twitter

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus