Bratislavská kapela King Shaolin zverejnila nový videoklip k skladbe Rock'n'Roll's so Good, ktorý nadväzuje na atmosféru piesne. "Spontánnosť, intuícia a žitie v prítomnom okamihu bez obavy o budúcnosť. To pre mňa znamená žiť rock'n'roll," hovorí spevák a skladateľ Dominik Štofko alias Domi Stoff.

Rock'n'Roll's so Good je druhým singlom z aktuálneho EP Venus Versus Mars. Vo videoklipe môžete okrem členov kapely King Shaolin vidieť aj krásne ženy, futuristické masky a kabriolet Pontiac spolu s množstvom ďalších štýlových veteránov.

"Veterány sú pre nás symbolom slobody, v ktorých môže človek cestovať, kam len chce a kedy chce. Témou sme sa trochu nechali inšpirovať filmom Easy Rider z konca šesťdesiatych rokov. Postava mystickej ženy pre nás symbolizuje neustálu prítomnosť rock'n'rollu, ktorá nabáda na odovzdanie sa prítomnému momentu. Človek by mal viac žiť 'tu a teraz' namiesto toho, aby neustále hľadel do nehmotného budúcna. Nič iné ako prítomný okamih totiž neexistuje. Samozrejme, treba mať jasno v tom, čo chce človek robiť a určité plánovanie je na mieste, no nežiť v strachu z toho, čo nás čaká a odovzdať sa momentu je veľmi oslobodzujúce," vysvetľuje Domi Stoff kľúčovú myšlienku klipu.


Text piesne Rock'n'Roll's so Good vznikol zároveň s melódiou. "Len to zo mňa tak sršalo a ani som sa nenazdal a 90% textu vzniklo priamo pri natáčaní prvej demo nahrávky na telefón. Občas sa to stáva a hlavne vtedy, keď sa na to človek veľmi nesústredí a nechá sebou život voľne prúdiť. Takisto vznikol aj text refrénu skladby Born Free," dodáva autor hudby aj textu, ktorý je zároveň aj hudobným producentom a aranžérom skladby. O mix skladby sa postaral Andrej Hruška

Videoklip nakrútila kapela v spolupráci s tímom Lexis Production v kameňolome neďaleko Trnavy a bolo podľa hudobníkov celkom náročné, keďže v ten deň bolo tropických 38 stupňov. "Na klip sme mali tri rôzne námety, no nakoniec sme sa rozhodli, myslím, pre ten najsprávnejší. Milujeme staré autá a celkovo ten pocit, keď ste s priateľmi na cestách. Rovnako ako cesty na koncerty sú pre nás tie najlepšie spoločné momenty a zážitky," hovorí Dominik.

Gitarista a manažér kapely Michal Neffe si v súvislosti s klipom pochvaľuje aj spoluprácu s milovníkmi veteránov. "Marek Brežný je nadšenec a milovník amerických veteránov, s ktorými sa zúčastňuje na mnohých výstavách, kde sú pastvou pre oči, pretože sú to skutočne prenádherné autá. Spolupráca s ním a jeho priateľmi, ktorí vlastnia ďalšie takéto krásne autá, bola výborná a aj zábavná."

Skupina po lete nabitom koncertami chystá tri nové single, ku ktorým takisto ponúkne aj vizuály. Počas jesene môžete King Shaolin vidieť naživo na troch aktuálne potvrdených koncertoch v Bratislave (28.9. na karloveských hodoch), Stupave (6.10., Dni zelá) a v obci Štós (27.11.). Ďalšie termíny budú postupne pribúdať a môžete ich sledovať na oficiálnych stránkach kapely www.kingshaolin.comwww.facebook.com/kingshaolinmusic.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk za kapelu King Shaolin poskytol Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Lexis Production

Súvisiaci interpreti: King Shaolin