Americký spisovateľ a ľudskoprávny aktivista Dave Eggers vymyslel a nedávno spustil hudobný projekt, ktorého cieľom je odradzovať ľudí od hlasovania za republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v nadchádzajúcich voľbách.

Dave Eggers vytvoril 30 dní pred novembrovými prezidentskými voľbami v USA špecializovaný zoznam skladieb s názvom 30 Days, 30 Songs (30 dní, 30 piesní). V rámci neho poslucháčom od 10. októbra do 8. novembra ponúka na každý deň jednu novú pieseň zameranú proti Trumpovi.

Doposiaľ bolo zverejnených 10 skladieb, medzi nimi napríklad piesne od skupín Franz Ferdinand, ktorí prispeli úplne novou skladbou DemagogueDeath Cab for Cutie, R.E.M., speváčky Aimee Mann a ďalších. O Trumpovi sa v ich textoch hovorí ako o demagógovi, milovníkovi zbraní či klamárovi. "Playlist skladieb, ktorý bude Donald Trump nenávidieť," napísal o Eggersovom výbere denník Washington Post.

 
Autor románov The Circle (Kruh) či A Hologram for the King (Hologram pre kráľa) prišiel na nápad protestného hudobného projektu v júni počas Trumpovho predvolebného zhromaždenia v Kalifornii. "Bol som dosť prekvapený, keď som začul hudbu Brucea Springsteena, Eltona Johna či Queen, zatiaľ čo publikum čakalo na Trumpa," napísal umelec v článku pre britský denník The Guardian. "Nikto z týchto hudobníkov samozrejme Trumpa nepodporuje, takže mi napadlo, že tieto voľby by mohli profitovať z včasného vzkriesenia protestnej politickej piesne," uviedol ďalej Eggers.

Playlist 30 Days, 30 Songs je dostupný na oficiálnej stránke projektu aj na internetovom portáli Youtube a tiež prostredníctvom vybraných streamovacích služieb.



Prečítajte si tiež:

Trump je sviňa, hlásal obrovský "floydovský" balón na koncerte Rogera Watersa

Donald Trump naštval spevácke hviezdy. Toto mu odkazujú v ironickom videu!

Zdroj: TASR (DPA) - článok bol doplnený redakciou
Foto: Facebook.com/30songs30