Vo veku 63 rokov zomrela brazílska speváčka a skladateľka Loalwa Braz, známa najmä vďaka notoricky známemu hitu Lambada, ktorý nahrala so skupinou Kaoma. Telo interpretky našli v zhorenom aute v blízkosti jej domu v oblasti Saquarema v brazílskom štáte Rio de Janeiro.

Objaveniu speváčkinho tela predchádzal zásah požiarnikov v jej dome vo štvrtok o 3:40 nadránom miestneho času. Hasiči pri príchode videli odchádzať z domu dvoch mužov, ktorí sa pravdepodobne do domu vlámali a spôsobili požiar v podkroví aj ďalšie škody.

Neskôr našli o niekoľko desiatok metrov ďalej zhorené auto s telom speváčky. Jej totožnosť potvrdila polícia, spojitosť s unikajúcimi mužmi a jej úmrtím však zatiaľ nepotvrdila. Miestne médiá píšu o pokuse o lúpež a streľbe v dome obete.

"Je to smutné. Bola vrúcnou a veľmi milou osobou. Ale bola tiež krehká a mala množstvo problémov," povedal pre médiá jej kolega, brazílsky spevák Ricardo Bilas.

Video obsahuje zábery z miesta úmrtia. Telo speváčky nie je zobrazené.


Loalwa Braz sa narodila 3. júna 1953 v Riu de Janeiro. Kariéru odštartovala ako 13-ročná. Spolupracovali s ňou napríklad Gilberto Gil, Tim Maia, Emílio Santiago, Caetano Veloso a ďalší. Na konte má niekoľko sólových nahrávok, no známa je najmä vďaka skladbe Lambada. Nahrala ju so skupinou Kaoma vo Francúzsku, kde žila a pôsobila v osemdesiatych rokoch.

Pre skupinu to bol prvý singel z debutového albumu Worldbeat (1989). V 90-tych rokoch sa stal globálnym hitom s veľkým vplyvom na pop kultúru. V roku 1998 Lambadu spomenuli Spice Girls v piesni Spice Up Your Life a Jennifer Lopez melódiu z pesničky použila v hite s Pitbullom z roku 2010 On The Floor.


Zdroj: SITA (bbc.com, Loalwabraz.com), Dailymail.co.uk
Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Súvisiaci interpreti: Kaoma