Slovenská metalová kapela Tristana odohrá v amfiteátri v Banskej Bystrici svoje hity a veľkolepo pokrstí nový album Virtual Crime. Už 14. júna sa krstným otcom jej novinky stane člen jednej z najpopulárnejších metalových skupín na svete - Nightwish. Práve tej budú slovenskí hudobníci spolu so Švédom Matsom Levénom predskakovať.

"Ako predkapela skupiny Tarot sme sa páčili Marcovi Hietalovi a pochválil nás aj Toni, bývalý manažér kapiel Nightwish a Tarot. Z toho dôvodu nám to Nightwish potvrdili hneď po tom, ako dostali ponuku od promotéra. Nightwish patrí medzi najpopulárnejšie metalové kapely na svete, to, že jeden z jej členov pokrstí náš album, je pre nás obrovská česť. Krstíme trošku neskôr, ale čakali sme na vhodného krstného otca. Keďže je Virtual Crime album, ktorým sme sa presadili aj v zahraničí, chceli sme veľkolepú oslavu," teší sa Peter Wilsen, frontman kapely Tristana.

Fanúšikov čaká koncert v industriálnom štýle, na ktorom členovia kapely odohrajú skladby z nového albumu. Novinka slovenskej metalovej kapely vyšla v zahraničí pod hlavičkou talianskeho vydavateľstva Bakerteam Records. Okrem stálych členov zostavy v Banskej Bystrici s Tristanou vystúpi aj Mats Levén, známy hudobník a bývalý spevák kapiel Apocalyptica a Therion. "Vystúpime s ním v štýle videoklipu k skladbe Fallen. V takomto industriálnom šate chceme pokračovať a odpálime to prvýkrát počas krstu. Náš playlist budú tvoriť piesne z nového albumu Virtual Crime. Jedinou výnimkou bude song Friday 13th, na ktorý sme nakrútili náš prvý videoklip. Nebude chýbať skladba Bloody Snow," doplnil Peter Wilsen.  

Tristana s albumovou novinkou zaujala nielen na Slovensku, ale aj vo svete. "Ohlasy na nový album sú výborné. O album je záujem nielen na Slovensku, ale najmä v Portugalsku a v Južnej Amerike, kde sme hraní v rádiách a píšu o nás magazíny. Dokonca sme dostali ponuku z Čile na turné. Keď to všetko klapne, v zime si urobíme výlet za exotikou," prezradil frontman kapely, ktorá sa na koncerte v Banskej Bystrici predvedie v zostave Peter Wilsen (vokály), Dušan Homér (gitara), Ladislav Krabáč (basgitara) a Roman "Elevo" Laššo (bicie).


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Nightwish, Tristana