Jazzová jeseň v Bratislave ešte nekončí. 28. novembra si fanúšikovia skutočnej hudby prídu na svoje na Gypsy Jazz Festivale. Druhý ročník podujatia opäť ponúka renomovaných domácich a svetových hudobníkov. Hlavnou hviezdou bude legendárny saxofonista Ernie Watts, ktorý sa na Slovensku predstaví prvýkrát.

Vstupenky na festival:  Predpredaj.sk

Ešte skôr ako sa Ernie Watts začal naplno venovať jazzu, stal sa známym v popovej, rockovej a R&B hudbe. Dokonca absolvoval turné s rockovými hviezdami Rolling Stones. Ako inštrumentalista získal dvakrát ocenenie Grammy. V Bratislave svoje umenie predvedie so svojím kvartetom.

Ernie Watts Quartet (live, 2012)

Popri Ernie Wattsovi diváci uvidia aj speváka Berca Balogha v novom projekte Jazzonance, na ktorom sa producentsky podielaľ klavirista Ľuboš Šrámek. Band okolo nich budú tvoriť jazzové špičky ako Matúš Jakabčic a Marián Ševčík. Organizátor festivalu Milo Suchomel sa tento raz predstavi v novom projekte Jazz In The City, v ktorom spolu s ním účinkujú Juraj Griglák, Martin Valihora a Pavol Bereza.

Na festivale nebudú chýbať ani krásne hudobníčky - kubánska flautistka a vokalistka Glenda Lopez, mladá česká speváčka Monika Bagárová, ktorá zároveň pokrstí nové CD spomínaného projektu Jazzonance, a moderátorka Klaudia Guzová.

Gypsy Jazz Festival 2012 sa uskutoční v klube Loft! na Továrenskej 14, začiatok je naplánovaný na 19:00. Lístky sú v predaji na Predpredaj.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Milo Suchomel.

Súvisiaci interpreti: Ernie Watts