Upozornenie: Tento článok nie je o hudbe. Je o tom, ako účastníci beefu, ktorý odštartoval ešte v septembri Rytmus a z ktorého sa zrodilo niekoľko celkom zábavných diss trackov, klesajú čoraz hlbšie. V posledných dňoch svoje haluze pred svetom riešia nahrávaním samým seba pri telefonátoch s "protivníkmi" a následným zverejnením na Youtube.

V súčasnosti je veľmi aktuálna téma odpočúvania mobilných telefónov. Svoje by o tom vedeli povedať novinár Tom Nicholson aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, pozadie takýchto praktík zase približuje úspešný slovenský film Kandidát. K horúcemu trendu zneužívania komunikácie cez mobilné telefóny najnovšie prispeli aj raperi Moloch Vlavo a Momo, ktorí nahrávali svoje vlastné telefonáty, aby ich následne mohli nahrať na Youtube a ukázať tak fanúšikom svoje charaktery v plnej kráse.

Presne tak vyzerá aktuálne pokračovanie kauzy "rapová vojna", ktorá, aj na naše prekvapenie, ešte stále neskončila. Takmer dva mesiace po tom, ako Moloch a Rytmus na seba navzájom nahádzali špinu vo viac či menej vtipných Youtube príhovoroch už totiž vládlo relatívne prímerie - aktéri na seba navzájom útočili už len vtipnými obrázkami a narážkami na Facebooku. Člen petržalskej formácie Druhá strana sa však s odstupom času rozhodol celkom nečakane uverejniť pokračovanie svojho septembrového videa, ktoré sa pod názvom "Ako sa Moloch z vandrovky vracal..." objavilo v pondelok (18.11.) na Youtube.

Upozornenie č. 2: Všetky tri videá nižšie obsahujú vulgarizmy a alarmujúce prejavy psychickej lability. Nedovoľte svojim deťom, aby sa na to pozerali.

Hneď na začiatku nového videa Moloch Vlavo zaviedol novú praktiku - telefonát s oponentom, pri ktorom si reproduktor pustí nahlas a celý hovor natočí na video. Rytmus mu do telefónu hovorí, že "ho cení jak hovado a sleduje jeho videá", takže je zrejmé, že aj keď v septembrovej odpovedi hral drsného, Molochova kritika sa ho dotkla. Následne mu Moloch opäť zo sedadla spolujazdca nakladá a obviňuje ho, že kopíruje štýl amerického rapera menom Jim Jones. Celé to trvá nekonečných 14 minút, pričom všetko podstatné o Rytmusovi už Moloch povedal v prvom videu zo septembra, čiže nový príhovor vyznieva dosť zbytočne.


V druhej polovici videa sa však stáva terčom Molochovej kritiky aj jeho niekdajší parťák Momo, ktorý spolu so Separom hosťoval v Rytmusovom diss tracku Škola rapu. Keby sa tak nestalo, asi by video ostalo bez reakcie, no Momo sa zjavne poriadne vytočil. Nahral preto vlastný príhovor, ktorý sa na Youtube objavil v utorok (19.11.) pod názvom "Veci na pravú mieru". V ňom prezrádza čo-to o Molochovom charaktere a následne ukáže aj svoj vlastný temperament, keď pred kamerou bývalému kamošovi dvakrát zavolá a nakričí naňho ako vážny psychopat. (highlight ako zo seriálu: "Stretol si ma na pláži a nepozdravil!")


Aby bol kruh uzavretý, Moloch Vlavo dnes ráno (20.11.) zverejnil ďalšie video s príznačným názvom "Telefonát z druhej strany". Obsahuje tie isté dva Momove telefonáty, akurát kým v Momovom videu sa nedá rozumieť Molochovi, v Molochovom je to presne naopak.


Aké z toho plynie ponaučenie? Asi žiadne, ale počuť, ako ten istý telefonát z dvoch rôznych strán znie úplne inak, je naozaj úsmevné. Mimo toho je to celé len smutný obraz vzorov dnešnej mládeže.

PS: Diskusia pod článkom nie je, úplne stačí, že si to tu takto zasierame my sami. Aspoň nebudete zbytočne strácať čas komentovaním a môžete ho využiť na niečo zmysluplnejšie.

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube